Kaken består av flere lag og tar litt tid å lage, men resultatet blir virkelig imponerende!Tertebunn,mandelbun, bringebærgelé, bringebærmousse, vaniljemousse. kombinasjon gir en fantastisk god smak.

Ingredienser

1. Tertebunn: 75 gr Bremykt , 75 gr sukker, 75 gr hvetemel, 75 gr malte mandler, 10 gr vaniljepulver.
2. Mandelbunn:100g eggehviter, 65 gr sukker, 1 ts bakepulver, 100 gr. hvetemel, 50 gr malte mandler, 50g Bremykt, 6 stk ferske bringebær.
3. Gele:1 pk bringebærgele.
4 Bringebærmousse:3 gelatin plater, 2 dl kremfløte, 2 eggeplommer,40 gr. Bremykt, 100 gr. melis, 2 ts vaniljesukker, 2 ss sukker, 300 gr friske bringebær.
5. Vaniljemousse:4 gelatinplater, 70 gr sukker, 2 eggeplommer, 3 dl fløte, 1 vaniljestang.
6.Speilglasur: 150 gr hvit sjokolade, 0,75 dl. Vann, 150 gr sukker, 1 dl. søtet kondensert melk, 10 plater gelatin. 1 ss vaniljestang, 100 gr glukose, rød konditorfarge.

Fremgangsmåte

1. Tertebunn:Ha alt i en kjøkkenmaskin, og mikses til en deig. Legg bakepapir i bunnen av den 18 cm formen.
Stekes i 180 grade i 10 minutter.
2. Mandelbunn:Mel og bakepulver blandes og siktes i.Eggehviter piskes stive og vendes forsiktig inn i blandingen. Stopp når deigen er glatt nå varmet opp Bremykt og tilsett til deigen.
Mandelbunnen legges så oppå tertebunnen. Legg over bringebærene. De to bunnene stekes nå sammen i 15 minutter, til den er gylden og gir etter ved trykk. Formen med bunnene settes nå i fryseren i 1 time.
3. Gele: 1 pk bringebærgele, bruk halvparten av oppgitt vannmengde. Avkjøles litt.
Bunnen tas nå ut av fryseren, og geleen helles over i formen. Settes nå tilbake i fryseren i 20 minutt.
4. Bringebærmousse: Ha bringebærene i en kasserolle, og mos sammen med stavmikser. Ha i sukker. Kokes lett på ca 5 minutt.
Legg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Lag eggedosis av eggeplommer, melis og vaniljesukker. Slå eggedosisen over i kasserollen med bringebær (pass på at dette ikke koker for mye). Når blandingen er blitt litt stiv, klemmes vannet ut av gelatinplatene og tilsettes så blandingen. Tilsatt Bremykt rør alt sammen med en slikkepott, settes så i kjøleskapet i 20 minutt.
Pisk kremen med sukker og litt vaniljesukker. Blandes sammen med den avkjølte bringebærmousseen. Alt dette helles nå over den frosne kaken. Kaken settes nå tilbake i fryseren, mens du lager vaniljemousse
5. Vaniljemousse:Plasser de 4 gelatinplatene i iskaldt vann. Skrap vaniljekjernene ut av skallet og rør dem med litt sukker, noe som gjør at det blir lettere å få kornene til å spre seg i mousseen.
Pisk eggedosis av eggeplommer, sukker og vanilje. På en andre bolle pisk fløten stiv. Sett bollen med eggedosisen over vannbad. Det skal ikke koke, men være varmt nok til å smelte gelatinplatene, som has i etter at en har klemt vannet ut av dem. Rør til en jevn blanding og gelatinen er løst opp. Ta bollen ut av vannbadet og la blandingen avkjøles litt. Tilsett den piskede kremen, litt av gangen i eggedosisen.
Ha så denne vaniljemousseen i en ny form (helst silikon) som er 20-22cm. Ta så den frosne kaken opp av fryseren, ta den ut av formen og snu den opp ned. Denne presses så forsiktig ned i formen med vaniljemousseen, slik at det blir et lag med vaniljemousse i bunnen (som blir toppen av kaken) og rundt kantene. Kaken blir nå helt dekt av vaniljemousse, hvit og glatt. Bildet viser kaken sett fra bunnen. Kaken settes nå tilbake i fryseren i minimum 6 timer.
Kaken er nå i utgangspunktet ferdig.Men skal den serveres i finere selskaper, f,eks bryllup, barnedåper osv, kan en med fordel pynte kaken med Speilglasur.
6. Speilglasur: Kok vann, glukose og sukker til 103 grader. Ha i kondensert melk og bløt opp gelatinen. Tøm over sjokoladen, og bland dette sammen med en stavmikser. Farg glasuren med konditorfargen og sett den på kjøkkenbenken til avkjøling. Ta kaken ut av formen og sett den på en rist. Tøm glasuren forsiktig over, og la den renne ned over sidene. Stryk raskt over med en palett slik at toppen blir jevn. La kaken stå på risten til glasuren får tid til å sette seg, før den flyttes over på et kakefat. Settes så i kjøleskapet til kaken tiner.
Til bynten du kan lage en sjokolade kant også.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!