Den smelter i munn. Den forsvinner før man rekker og blunke fra en hver fest:-)
8 egg
400 gr mandler
400 gr melis
2 ts bakepulver
Ca 5 dl fløte
250 gr sukker
2ts vaniljesukker
250 gr bremykt steke og bake.
1 kurv jordbær
1. Del eggene, plommene legges i en kopp og settes til side. Eggehviter has i bakebollen.
2. Mal mandlene og ha de i en annen bolle.
3. Bland melis og bakepulver inn i mandlene.
4. Visp eggehvitene stive.
5. Vend mandelblandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.
6. Kle en liten langpanne med bakepapir og ha rører oppi.
7. Stekes på 175 grader midt i ovnen i ca 35 min.
8. Ha eggeplommene + 2 dl av fløten, sukkeret og vaniljesukkeret i en kjele.
9. Kokes på svak varme til den blir tykk, viktig og røre HELE tiden.
10. Trekk kjelen av platen og tilsett bremykt steke og bake, rør det inn:-)
11. Når kaken og kremen er litt kjølig tar du kaken opp på et fat og har på kremen.
12. Deretter deler du opp jordbær.
13. Pisker krem av resten av fløten og pynter med kremfløte og jordbær:-)
oppskriften kan også halveres og bakes i rundform:-)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!