Denne kaken er veldig enkel å lage, og ser ut og smaker fantastisk.Du kan selv velge hvilken frukt og bær du vil bruke. Det samme med kremen, bruk det du liker. Kaken vil smake helt fortreffelig uansett.Hvis du ikke har prøvd å lage den før, så er det absolutt på tide! ;-)

Ingredienser

Marengsbunnen:
6 stk eggehviter
300 g sukker
1 pk vaniljesauspulver (til koking)
100 g hakket mandler
Vaniljekrem:
2,5 dl melk
2 vaniljestenger
25 g sukker
30 g maizenna
3 eggeplommer
90 g Bremykt eller vanlig smør
Fyll og pynt:
100 g friske bringebær
50 g friske tyttebær
4 halve konserverte fersken og 4 halve pærer (kuttes i biter)
En håndfull skivede mandler

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene til de begynner å bli stive, og tilsett sukker litt og litt mens du pisker. Pisk til stiv marengs. Vend inn vaniljesauspulveret. Bre marengsen over i en langpanne (35x43) kledd med bakepapir som er smurt med Bremykt. Strø hakket mandler over marengsen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20-25 min.
Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhåndkle eller bakepapir. Fjern bakepapiret som dekker langpannen og avkjøl kaken med den varme langpannen over.
Til å lage vaniljekrem; del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, frøene, vaniljestengene, sukker, maizenna og eggeplommer. La det koke i 30 sekunder under stadig omrøring ta ut vaniljestengene og la den avkjøle. Ha Bremykt eller romtemperert smør i en miksebolle, og pisk til den blir luftig.
Tilsett litt og litt vaniljekrem og pisk videre til kremen blir luftig og glatt.
Bre kremen over den kalde kaken og fordel frukten og bærene over kremen.
Rull sammen kaken og pynt med frukt, bær og skivede mandler.
Server kaken med en gang! :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!