Verdens beste marmorkake etter bestemors oppskrift

Ingredienser

250g Bremyk
250g sukker
5 egg
500g hvetemel
2dl melk
2 ts vaniljesukker
1 knivspiss salt
3ts bakepulver
20 romdråper
Sjokodeig:
5sp kakao
1sp sukker
1/2ts bakepulver
0,5 dl melk

Fremgangsmåte

Pisk Bremyk og sukker hvit, tilsett et egg om gangen, pisk til en luftig masse. Tilsett melk og det tørre.
Ta av 1/3 av deigen ( hvit deig)
Sojokodeig, tilsett resten. Ha halvparten av deigen i en smort kakeform, ha i den hvite deigen og så resten av den sjokodeigen. Ta en kniv og trykk deigen ned i mitten. Bak ved 175 grader i en time. Hvelv kaken på rist og svkjøl. Strø over melis.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!