Alle kan få til en god marsipankake, til og med lokket kan legges pent på når det ikke må legges på en rund kake. Vi har dynket kaken med bringebærlimonade og fylt den med luftig sjokoladekrem for en litt ny vri. Sjokoladekremen blir aller best om den lages dagen før den fylles i kaken.

Ingredienser

(ca. 16-20 porsjoner)
Sukkerbrødbunn til langpanne:
10 store egg (romtempererte)
3 ¾ dl sukker
5 dl hvetemel
3 ½ ts bakepulver
Fyll:
Sjokoladekrem: </b>
200 g Bremykt Original
3 egg
1 ½ dl kremfløte
1 ½ dl sukker
1 ts flytende vaniljeekstrakt
100 g lys kokesjokolade, grovhakket
50 g mørk kokesjokolade, grovhakket
250 g friske bringebær
Til dynking:
Ca. 2 dl bringebærlimonade
(kjøpes ferdig)
Pisket krem:
5 dl kremfløte
2 ½ ss sukker
1 ts vaniljesukker
Marsipanlokk:
2 pk (1 kg) marsipan
Melis til kjevling
Marengsblomster:
2 eggehviter (romtemperert)
1 ¼ dl sukker
Gul og rosa matfarge
Kle en stor langpanne (ca. 43 x 47 cm) med bakepapir, forvarm stekeovnen til 170 ˚C.

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland de tørre ingrediensene og sikt over. Vend det forsiktig inn med en slikkepott. Hell røra i langpanna og fordel jevnt utover. Stek sukkerbrødet på nederste rille ca. 25-30 minutter. Dekk evt. til med bakepapir mot slutten av steketiden, slik at sukkerbrødet holder seg lyst gyllent. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl sukkerbrødet i langpanna, legg over ett kjøkkenhåndklede slik at det holder seg mykt.
Sjokoladekrem:
Ha egg, fløte, sukker og vanilje i en liten kjele, varm opp til det er rett under kokepunktet. Her er det viktig å røre hele tiden, så ikke egget klumper seg. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til en glatt masse og sil over i en bolle. Avkjøl litt, bland inn litt og litt Bremykt, visp godt sammen og sett kjølig (gjerne natten over).
Når sjokoladekremen er helt kald piskes den opp til en luftig krem.
Marengsblomster:
Kle et stekebrett med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 100 ˚C.
Pisk eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker og pisk til marengsen er blank og danner stive topper. Del marengsen i tre, farg en del lys gul og en del lys rosa. Fyll marengsen i tre poser med rund liten sprøytetyll. Lag små blomster ved å sprøyte små topper som dras inn mot midten. Lag en liten topp i midten med den samme fargen eller etter ønske. Stek på midterste rille ca. 20-50 minutter, alt etter hvor store blomster du lager. Marengsen er ferdig når den slipper bakepapiret lett.
Krem:
Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til en litt stiv krem.
Slik setter du sammen kaken:
Del det kalde sukkerbrødet i to på tvers. Legg en del på et stort kakefat. Dynk med bringebærlimonade og fordel vispet sjokoladekrem over. Dryss over bringebær og legg på det andre sukkerbrødet. Dynk på nytt. Fordel pisket krem rundt på kantene av kaka og over, slik at det er mest mulig jevnt og glatt.
Kna marsipanen godt sammen og rull den ut til en avlang tykk pølse. Bruk litt melis på bakebordet slik at marsipanen ikke henger fast. Kjevle ut til et stort rektangel, litt større enn kaka (her er det lurt å måle før du legger lokket på). Legg marsipanen over kaka og stryk marsipanen på toppen og rundt kaka, mens du drar forsiktig i marsipankanten. Skjær av kanten, ca. 1 cm fra kaka. Bruk hendene og glatt tilslutt forsiktig over hele kaka. Trill en litt tykk marsipanpølse og legg rundt kanten. Lag mønster med en kniv eller annet. Pynt med marengsblomster, friske bringebær og gjerne et lett melisdryss.
Tips:
Dette er en kake som krever litt planlegging. Lag gjerne sjokoladekrem og marengsblomster ett par dager før servering. Sukkerbrødet kan lages dagen før, eller evt. fryses.
Marengsblomstene holder seg sprø lenge i en lufttett boks.
Dersom du ønsker en ekstra hvit marsipan, finnes det i handelen.