Marsipankake med blåbær er en uvanlig ting, men smaker absolutt helt himmelsk!

Ingredienser

Sukkerbunn:
- 4 egg
- 400 g sukker
- 300 g mel
- 3 ts bakepulver
- 1,5 ts vaniljesukker
- 1,5 dl kokende vann
Blåbærkrem:
Blåbærsyltetør
Kremfløte
Marsipan til toppen

Fremgangsmåte

Sukkerbunn:
1. Lag en ordentlig luftig og god eggedosis
2. Ha mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og bland forsiktig sammen
3. Ha litt og litt av melblandingen i røra
4. Når det er blandet inn tilsetter du det kokende vannet og blander sammen
Stek kaken på 180 grader i ca 40 min, i 26 cm springform
Blåbærkrem:
Ta like mye syltetøy og kremfløte og bland sammen med en skje
Skjær kaken slik at du får 3 deler.
1. Start med bunnen, og legg en ring rundt kanten med vanlig krem.
2. Fyll på med blåbærkrem
3. Gjør det samme med resten av kaka.
4. Dekk kaka med vanlig pisket krem (uten blåbær)
5. Dekk så kaka med marsipan og evt. pynt!
Selvom blåbæret gir misfarging i kaken er den uutrolig god!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!