Saftig og god marsipankake fylt med vaniljekrem og rørte bringebær.
5 egg
150g sukker
150g hvetemel
50g potetmel
1,5 ts bakepulver
0,5 ts vaniljesukker
1,5 dl smeltet bremykt steke og bake
1 dl tropisk juice
3 dl kremfløte
0,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
5dl frosne bringebær
1 dl sukker
2 pk eldorado marsipan.
Konditorfarge fra cacas.
Kake:
1. Pisk tykk eggedosis av egg og sukker
2. Vend i mel, potetmel og bakepulver. Pisk godt sammen. Ha deretter i smøret . Vend godt inn.
3. Ha dette over i rundform (24cm) og stek midt i oven på 170c i ca. 40 min.
4. Kaken avkjøles helt i formen.
Krem:
1. Ha kremfølte i en bolle og pisk til stiv krem sammen med sukker og vaniljesukker.
(Dette gjørs når kaken er i ovnen)
Rørte bringebær:
1. Ha bringebærne i en gryte. Kok opp.
2. Ha i sukker. Rør om til dette er smeltet.
3. Avkjøl.
(Dette gjørs når kaken er i ovnen)
Når kaken er helt avkjølt tas den utav formen og deles i 2.
Disse bunnene dynkes med tropisk juice.
På det første laget smøres rørte bringebær med vaniljekrem oppå.
På det andre laget smøres rørte bringebær som er blandet med kremen i bolle.
Dette smøres også rundt kaken slik at den får en fin overflate.
Sett kaken til kjøling ca 1. Time før den trekkes og pyntes med marsipan.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!