En saftig bunn som ikke trenger å dynkes.To forskjellige fyll som er frisk i smaken og passer godt sammen. Marsipanlokket med pynten gjør den til en festkake.

Ingredienser

Kakebunn
4egg
4dl.sukker
1ts.vaniljesukker
2,5dl.melk
100gr.smelta bremyk
5dl.hvetemel
2ts.bakepulver
Fyll
Bringebærmousse
400gr.hjemmelaget bringebærsyltetøy
7pl.gelantinplater
2ts.vaniljesukker
3dl.fløte
1-2ss.sukker
Sitronkrem
3sitroner
4dl.sukker
4egg
200gr.bremyk
3dl.fløte

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1.Varm melk og bremyk på svak varme til smøret nesten er smeltet.
2.Pisk eggene litt først(4-5min)
3.tilsett sukker og vaniljesukker
4.Pisk til eggedosis
5.Sikt hvetemel blandet med bakepulver i en bolle
6.Blandes forsiktig inn med slikkepotten
7.Til slutt blandes melken tilsatt bremyk forsiktig inn med slikkepotten.
8.Ovnen varmes opp til 160grader i midt i ovnen.
Bringebærmousse.
1.Varmet opp syltetøyet
2.Hadde det igjennom en sil slik att jeg fikk bort frøene,
3.La gelantinplatene i vann i 10min.
4.Presset ut vannet,hadde ett og ett i det varme saften.
5.Avkjølte det litt.
6.Pisket fløten sammens med vaniljesukkeret til krem
7.Tilsett bringebærpureen forsiktig inn i kremen.
8.La stå litt i kjøleskapet til den blir halvstiv.
Sitronkrem:
1.Vask og tørk sitronene.
2.Rasp sitronene.Del sitronene og press ut saften.
3.Ha sitronskall,saften.sukker og egg i en liten kjele.
4.Varmes forsiktig opp til det tykner.Må ikke kokes.
5. Pisk inn mykt bremyk.
6.Settes kaldt.
7. Pisk opp sitronkremen litt først før fløten piskes til krem.bland forsiktig inn i sitronkremen.
8. Glemte å skrive størrelsen på kakeformen,26cm.form.
Delte bunnen i tre.Vasket formen.La folie i bunnen av formen(dekkes godt helt opp i kantene.
9.Tok bunnen først nedi formen.Ha bringebærmoussen nedi .legg den miderste bunnen på.legg på sitronkremen.Til slutt tok jeg toppen på kaka og la på til slutt.dekte den til med plastfolien.Sto kaldt til neste dag.
10.tok kakeformen å snudde den ned på fatet.Da kom toppen opp.
11.Pisket 1pk.krem.dekte kaken med kremen .Brukte ikke alt.Kjevla ut marsipanen og dekte kaken med ca.1,5 pk.med marsipanen.La på pynten .

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!