Verdens beste kake med syrlig bringebærmousse,søt stratoskrem og knasende sjokoladebiter

Ingredienser

Sukkerbrød
6egg
2dl sukker
3dl hvetemel
1ts bakepulver
1ts vaniljesukker
Bringebærmousse
300 g bringebær
75 g sukker
0,5 dl kokende vann
5 plater gelatin + vann for bløtlegging
3 dl kremfløte
Stratoskrem
1 stor plate stratossjokolade
3 dl kremfløte
Sjokoladebiter
100g mørk kokesjokolade
3 dl krem til oppsmøring av kaken.
ca 800 g marsipan.

Fremgangsmåte

Sukkerbrød
Smør formen med bremykt og dryss evt. med litt mel så kaken løsner lettere.
Pisk egg og sukker lenge til stiv eggedosis. Sikt inn hvetemel,bakepulver og vaniljesukker forsiktig så du ikke mister luft i røren.
Stek i form på 26 (evt.28) diameter i ca 45min. Ikke lukk opp ovnen for å sjekke kaken ofte da den lett kan synke.
Snu kaken på hodet når du tar den ut av ovnen.
Bringebærmousse
Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann.
Mos bringebærene med en stavmikser eller lignende sammen med sukkeret. Press deretter blandingen gjennom en sil for å fjerne bringebærsteinene.
Klem vannet ut av gelatinplatene og legg de i kokende vann. Tilsett det deretter i bringebærblandingen.
Visp kremfløten. Pass på så den ikke blir overpisket. Vend så bringebærblandingen i den vispede kremfløten med en slikkepott.
La den stå kaldt i kjøleskapet så den stivner litt og ikke er så flytende.
Stratoskrem
Varm sjokoladen og kremfløten i en kjele til kokepunktet. Rør inn sjokoladen. Hell over i en bolle og la det stå noen timer. Jeg pleier å lage det kvelden før.
Pisk så opp forsiktig når dette har blitt ordentlig kaldt.
Sjokoladebiter
Hakk mørk sjokolade i små biter.
Montering.
Del kaken i 3 deler.
Legg den første delen oppi formen og hell i bringebærmousse. Jeg bruker ikke alltid all moussen. Det som blir til overs synes ungene er godt.
Sett denne i kjøleskapet en stund så den får satt seg litt.
Ta av formen og legg på et nytt lag med sukkerbrød. Smør stratoskremen på denne og fordel sjokoladebitene utover. Legg så på den siste delen.
Smør hele kaken med pisket krem. ca 3 dl. og sett denne i kjøleskapet mens du kjevler ut marsipan så den får satt seg litt.
kjevle ut marsipan. ca 800g. passe tynt. Legg denne over kaken og skjær bort det overflødige.
Pynt kaken som du selv ønsker.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!