Melkefri sjokoladekake med eggekrem, pære og valnøtter

Ingredienser

Kakebunn:
50 gr bremykt
1,25 dl sukker
1 egg
50 gr kokesjokolade
2 dl møllerens siktet speltmel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1/2 ts vaniljesukker
40 gr valnøtter
1 dl havrefløte
Eggekrem:
2 stk eggeplommer
2 dl gryr eller havrefløte
0,25 dl sukker
2 ss maizena
1 ss vaniljesukker
Piskes til krem:
2,5 dl gryr
1 boks hermetiske pærer
Sjokoladekrem:
2,5 dl gryr
80 gr melkefri kokesjokolade( coop sin 45 % kakao )
Pynt:
Pære og valnøtter

Fremgangsmåte

1.
Pisk sukker og bremykt hvitt
2.
Tilsett egget og pisk godt
3.
Smelt sjokoladen og tilsett i smørblandingen
4.
Bland det tørre og ha det i vekselsvis i sammen med havrefløten
5.
Hakk valnøtter og ha det i kakerøren.
6.
Ha kakedeigen i en bakepapirkledd og smurt liten langpanne str 20 cm x 32 cm
7.
Stek i 18 - 20 min ved 225 grader midt i ovnen (til den er gjennomstekt)
8.
Avkjøl bunnen og legg den på et kakefat
9.
varm opp gryr eller havrefløte sammen med eggplommer, sukker og maizena til det tykner. Det skal ikke koke. Når den har tyknet ta kjelen av platen og tilsett 1 ss vaniljesukker, pisk godt
10.
Pisk krem av 2 dl gryr og bland den i den avkjølte eggekremen,
smør utover kaken
10.
Del pærene i tynne skiver og legg de på kaken
11.
Smelt sjokoladen og avkjøl, pisk krem av 3 dl gryr og bland så i den smeltete sjokoladen
10.
Smør sjokoladekremen på kaken eller bruk en sprøytepose
11.
Pynt med pærer og valnøtter

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!