Denne minecraftkaken består av tre forskjellige blokker, satt sammen og pyntet med minecraftfigurer i plast.

Ingredienser

Vannblokker:
10 plater gelatin
10 dl vann
1 dl sitronsaft
Blå konditorfarge
Jordblokker:
400 g smør
4,5 dl vann
1 dl bakekakao
8 dl sukker
9 dl mel
2 ts natron
1 ts salt
4 egg
1 beger lettrømme
Gress:
100 g smør
6 ss melk
400 g melis
1 ts vaniljesukker
4 ss kakaopulver
Grønn kakestrøssel
Sandblokker:
3 ss (melkefritt) smør
1 pk marshmallows
100 g Rice Krispies

Fremgangsmåte

Vannblokker:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Imens setter du saften og vannet på koking. Ha i konditorfarge. Når det har nådd kokepunktet tar du kjelen av platen og legger i gelatinplatene. Rør til alt har løsnet og ha i en firkantet form, jeg brukte legomatbokser. Når den har stivnet skjærer du den i jevne kuber.
Jordblokker:
Kok opp smør, vann og kakao under omrøring og la det koke noen minutter. Rør inn sukkeret og la det avkjøles. Bland mel, natron og salt i en bolle og tilsett sjokoladesausen litt etter litt. Rør godt. Rør inn ett og ett egg og rømme. Legg bakepapir i en langpanne og hell oppi røren. Stek kaken på 180 grader i 4-50 minutter.
Bland alt til gress unntatt strøssel godt sammen. Smør på kaken etter at den har avkjølt seg. Strø grønn kakestrøssel på toppen og del i jevne kuber.
Sandblokker:
Smelt smør på lav varme. Ha i marshmallows og rør til de er smeltet. Ta av varmen og rør inn Rice Krispies. Dekk en langpanne med bakepapir og trykk blandingen utover med en smurt stekespade. Pass på at tykkelsen blir lik sjokoladekaken. Avkjøl og kutt i like store kuber som sjokoladekaken.
Plasser de forskjellige blokkene på et stort kakefat, bygg gjerne litt i høyden. Pynt med minecraftfigurer.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!