Snickers vil jeg si er selve definisjonen på søtt og salt, med den herlige kombinasjonen av karamell og salte peanøtter. Disse hjemmelagde snickerskakene består av to lag med seig og god marengsbunn, fløyelsmyk kremfløte, karamellsaus med salte peanøtter, og sjokoladeglasur. Kakene er laget i gode porsjonsstørrelser som gjør de ypperlige å servere til hver av gjestene, samtidig som alle får et kakestykke som ser vakkert ut.
Marengsbunner:
5 eggehviter
150 g sukker
60 g Ritz kjeks
150 g salte peanøtter
Salt karamellsaus:
80 g sukker
135 g glukose
200 g kremfløte
60 g Bremykt
6 g havsalt
120 g salte peanøtter
Sjokoladeglasur:
5 eggeplommer
60 g sukker
60 g Bremykt
100 g lys kokesjokolade
50 g mørk kokesjokolade
2 ts sterk kaffe
Fløyelsmyk kremfløte:
35 g sukker
310 g kremfløte
5 g vaniljeekstrakt/vaniljesukker
1/4 ts salt
Marengsbunner:
1. Finknus Ritz kjeks og peanøtter.
2. Pisk eggehviter til bløtt hvitt skum.
3. Pisk videre ved middels hastighet og tilsett sukker, litt etter litt. Dette piskes til du får en tykk og stiv marengs.
4. Fold forsiktig inn den finknuste kjeks- og peanøttblandingen i marengsen med en slikkepott.
5. Lag runde kakebunner, ca. 10 stk. á 10 cm i diameter, på stekebrett dekket med bakepapir.
6. Stek bunnene på nederste rille i ovnen, over-under varme, ved 175 grader i 10 min.
7. Skru så ned temperaturen til 150 grader og stek videre i 12-15 min.
8. Skru av ovnen og la marengsbunnene stå i ovnen til de er helt avkjølt, med ovnsdøren på gløtt.
Karamellsausen:
1. Ha sukker og glukose i en tykkbunnet kjele.
2. Kok opp på middels varme, rør av og til, til alt av sukkeret er oppløst og den klare sirupen koker rundt om kantene av kjelen.
3. La det hele småkoke, uten å rører i kjelen, til sirupen har fått en lys gyllen farge.
4. Beveg litt på pannen i en virvelbevegelse for å oppnå en jevn karamellisering til karamellen har fått en gyllen brun farge.
5. Varm kremfløten opp til kokepunktet i en annen kjele.
6. Skru ned varmen på kjelen med karamellsausen til middels lav varme.
7. Tilsett øyeblikkelig den varme fløten forsiktig over karamellen, litt av gangen, under konstant røring til en jevn men skummende saus (ca. 1 min).
8. Kok karamellblandingen videre, rør av og til, til skummet avtar og karamellen når ca. 109 grader.
9. Hell sausen over i en bolle og blend inn smør og salt med en stavmikser.
10. Rør tilslutt inn hakkede peanøtter. Avkjøl.
Sjokoladeglasuren:
1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
2. Smelt smør og sjokolade i en kjele og tilsett kaffe. Avkjøl til romptemperatur.
3. Pisk sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til du har en jevn glasur.
Kremfløten:
1. Stivpisk kremfløten, sammen med sukker, salt og vaniljeekstrakt/vaniljesukker.
2. Sett kjølig fram til servering.
Montering:
1. Legg de avkjølte marengsbunnene på et fat.
2. Fordel og spre sjokoladeglasur utover baksiden av hver marengs.
3. Sett kjølig til glasuren har stivnet.
4. Legg et godt lag med kremfløte oppå halvparten av marengsbunnene og hell deretter karamellsaus over kremfløten (legg av litt karamellsaus til pynt).
5. Den andre halvparten av marengsbunnene brukes som lokk og plasseres oppå de fylte bunnene.
6. Pynt med ekstra karamellsaus og evt. grovhakket peanøtter.
Tips: Både marengsbunnene, karamellsausen og glasuren kan lages i forveien. For å holde kremfløten mest mulig fersk bør du vente med å montere kakene ferdig til rett før servering.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!