Bremykt Logo

Speil, speil på veggen der! Mirror glaze kake er en imponerende kake man kan speile seg i. En av de store kaketrendene den siste tiden. Lyst til å prøve? Her er en variant med kjeksbunn, mild jordbærmousse og en glasur av blant annet hvit sjokolade.

Ingredienser

(ca. 10 porsjoner)
Kjeksbunn:
100 g Bremykt Original
200 g Oreo (eller annen sjokoladekjeks)
Jordbærmousse:
600 g frosne jordbær (eller friske)
300 g melis
1 dl kokende vann
6 dl kremfløte
9 plater gelatin
Mirror glaze:
25 g (1 pk) gelatinpluver
1,3 dl kaldt vann
…..
1,5 dl vann
300 g sukker
200 g kondensert søt melk
350 g hvit sjokolade, grovraspet
Rosa og gul matfarge
Pynt:
Pikekyss
Friske bringebær
Pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Dekk bunnen av en springform (20 cm) med bakepapir og kantene med plastremse eller bakepapir. Vær nøye slik at kaka får en så glatt overflate som mulig.
Kjeksbunn:
Ha kjeksen i en foodprosessor og kjør til små smuler. Smelt Bremykt og bland inn. Fordel blandingen i bunn av springforma, trykk litt ned til en jevn bunn.
Jordbærmousse:
Ha jordbær, melis og kokende vann i en foodprosessor, kjør til en glatt masse. (dersom du bruker friske bær trenger du ikke å tilsette varmt vann). Pisk fløten stiv og vend inn i jordbærpuréen. Bløtlegg gelatin etter anvisning, smelt og rør inn. Hell moussen over kjeksbunnen, dunk forsiktig forma slik at alle luftbobler blir borte og toppen helt glatt. Stryk ev. over med en stekespade eller lig. til toppen er helt jevn. Frys moussen.
Mirror glaze:
Bland sammen gelatinpulver og 1,3 dl kaldt vann. La det stå ca. 15 minutter. Kok opp 1,5 dl vann, sukker og kondensert melk i en liten kjele. Rør forsiktig hele tiden, til det koker. Ta vekk fra varmen, tilsett gelatinblandingen, rør godt og hell over sjokoladen (bruk en ildfast bolle). La det stå 5 minutter. Blend sammen med en stavmikser (eller bruk en visp, men ikke pisk inn luft) til en jevn glasur. Ta av litt glasur i en kopp som farges gul, resten farges rosa (prøv deg frem ved å tilsette litt og litt farge). Sil glasuren og avkjøl til ca. 32 ˚C. Ha den rosa glasuren i et litermål.
Ta kaka ut av fryseren, ta vekk form og papir og sett den på en rist, med form under. Hell den rosa glasuren forsiktig over kaka, slik at det renner ned på sidene. Avslutt med den gule som du drypper over eller lager mønster etter ønske. La kaka stå litt på rista slik at glasuren stivner litt. Pynt med marengs, bringebær og hakket pistasj. Flytt over på kakefat og sett kaka kjølig til den er tint. Om ønskelig smaker kaken også godt med en litt frossen kjerne.
Tips:
Skal du lage flere kaker? Ikke vær redd for å få for mye glasur, den kan nemlig oppbevares kjølig eller fryses, for så å varmes forsiktig opp. For marmoreffekt ha flere farger lagvis i et litermål og hel forsiktig i sikksakk over kaka.
Jordbærmousse
Oppskriften gir litt mer mousse enn det du trenger til forma, slik at du helt sikkert får nok til en helt jevn overflate som går i kant med springforma.
Jordbær kan erstattes med bringebær.