Smakfyll mandelbunn med kokt sjokolade/moccafløte. Den smakfylle mandelbunne konkurerer med den fantastiske moccakremen som smelter på tunga.

Ingredienser

Bunn
80 g Brelett steke og bake
100 g sukker
5 eggeplommer
200 g malte mandler
100 g kokesjokolade
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
5 eggehvit
Moccacrem
3 begger kremfløte
2 kokesjokolader
2 tspulverkaffe
4 ts vann
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Bunn
80 g Brelett steke og bake og 100 g sukker piskes hvit.
5 eggeplommer tilsettes litt om litt og piskes til en luftig krem.
200 g malte mandler, 100 g malt kokesjokolade, 1 ts bakepulver og 2 ts vaniljesukker tilsettes. Stivpisk 5 eggehvit og løft forsiktig inn i deigen. Smør en 24-26 cm springform med Bremyk steke og bake, strø med hvetemel og ha i deigen. Stek ved 180 grader i en time. La avkjøl i noen timer, gjerne over natta.
Moccacrem
Varm opp 3 begger kremfløte med 2 kokesjokolader like intill kokepunktet. Løs opp 2 tspulverkaffe i 4 ts varmt vann og tilsett kremblandingen, tilsett 2 ts vaniljesukker. La blandingen kjøle, sett i kjøleskapet, gjerne over natta.
Del kakebunnen i to og sett nedre delen på et kakefat.
Pisk moccakremmen stiv. Ha ca 1/3 del av maccakremmen på kakebunnen, sett på den andre delen. Fyll en sprøytepose med krem, bruk resten til å smøre på kaka, pynt etter ønske, her har jeg pyntet 17 mai kaka.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!