Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

3 pk oreokjeks
100 g smør (bremyk)
1 pk philadelphia kremost naturell
1 dl melis
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 pk freia sjokolademousse med melkesjokolade

Fremgangsmåte

1. Knus nesten 2 pk oreokjeks (la det være igjen 5 kjeks). La det gjerne være litt grove biter. Smelt smør og bland i den knuste kjeksen. Bruk en 22cm form og fordel kjeksen i bunn. Sett på kjøl.
2. Pisk kremost sammen med 1 dl melis.
3. Pisk krem av fløte og 1 ss sukker.
4. Ta 2-3 ss pisket krem og bland inn i ostemassen. Sett resten av kremen i kjølen til senere.
5. Fordel ostemassen over kjeksbunnen. Ta så de 5 kjeksene som var igjen og knekk de opp i litt store biter (jeg knekker de i ca 4 biter). Fordel bitene og trykk de lett ned i ostemassen, sett på kjøl.
6. Lag sjokolademoussen etter beskrivelse på pakken. Ønsker du lage din egen mousse er det selvfølgelig en mulighet.
7. Knekk opp 5 - 6 kjeks til fra den siste pakken og bland inn i moussen. Fordel så moussen oppå ostemassen. La kaken nå stå på kjøl i ca 1 time.
8. Etter en time tar du ut kaken og resten av kremen, og fordel kremen på toppen av kaken. Pynt så med resten av kjeksen. Jeg pleier å finknuse kjeksen og drysse dette på toppen av kaken
Bør lages dagen før servering. La stå på kjøl, ta den ut 15 - 30 minutter før servering.

Loading content...