En festkake fylt med et lag ferskenkrem og et lag valnøtt- og lønnesirupkrem. Pyntet med sesongens fineste bær, marengs og makroner, er dette en kake for både små og store merkedager!

Ingredienser

Sukkerbrød:
5 egg
160 g sukker
170 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
Til smøring av formen:
1 ss Bremykt
1 ss hvetemel
Nøttekrem
200 g valnøtter
1,5 dl kremfløte
1 ss sukker
3 ss lønnesirup
Ferskenkrem
200 g hermetisk fersken
1,5 dl kremfløte
1 ss sukker
0,5 ts vaniljeekstrakt
Pynt
2 dl kremfløte
0,5 ts vaniljeekstrakt
8 makroner
200 g bær, f.eks. blåbær, bringebær, jordbær
Små marengs

Fremgangsmåte

Sukkerbrød
1. Pisk egg og sukker sammen til en tykk eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
2. Smør og strø en rund kakeform (24 cm) med Bremykt og litt hvetemel.
3. Hell deigen over i formen, og stek kaken midt i ovnen på 170°C i ca 45 min (kontroller med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen.
4. Del kaken forsiktig i tre bunner, og dynk bunnene med ferskenlaken fra hermetikkboksen.
Nøttekrem
5. Pisk 5 dl kremfløte stivt sammen med 1,5 ts vaniljeekstrakt og 3 ss sukker. Fordel kremen i 3 skåler.
6. Hakk valnøtter, og bland dem med lønnesirup. Vend de hakkede nøttene i den første bollen med krem, og fordel kremen utover et av sukkerbrødlagene. Plasser deretter et nytt lag med sukkerbrød oppå.
Ferskenkrem
7. Hakk hermetisk fersken, og press av væsken med en sil (for å unngå at kremen blir for rennende). Vend hakket fersken i den andre bollen med krem, og fordel dette utover sukkerbrødlag nummer to. Plasser deretter det tredje laget med sukkerbrød oppå.
Pynt
8. Ta kremen fra den tredje bollen, og bruk en slikkepott til å smøre et tynt lag med krem på sidene av kaken. Litt av sukkerbrødet kan vise gjennom kremen for den karakteristiske nakenkake-stilen.
9. Smør et lag krem på toppen av kaken. Pynt med marengs, makroner og hakkede bær oppå kaken. Pynt gjerne også med bær og marengs rundt bunnen av kaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!