Nakenkake er en variant av vår kjære klassiker bløtkake, men med åpne lag, så man ser fyllet, som her med hjemmelaget pasjonsfruktcurd, fløtekrem og bringebær.

Ingredienser

Ca. 20 porsjoner)
Kakebunner:
250 g Bremykt Original, smeltes og avkjøles litt
6 egg
340 g sukker
3 dl kremfløte
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
Smeltet Bremykt til smøring av 2 springformer
Litt hvetemel til strøing
Pasjonsfruktcurd:
150 g Bremykt Original (kald, delt i mindre biter)
4 eggeplommer og 1 egg
130 g rørsukker (evt. sukker)
8 pasjonsfrukt
Revet skall av 1 sitron
Fyll:
2 dl Tine Kremfløte
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
300 g friske bringebær og jordbær
Pynt:
Friske blomster, bær og evt. vimpler
Melisdryss

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Sett stekeovnen på 175 °C.
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett smør og fløte vekselsvis med siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Smør to like store springformer (ca. 20 cm), dryss med mel og dunk av det overflødige. Fordel røra og stek på midterste rille ca. 20-25 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke at kakebunnene er helt gjennomstekt. Det skal ikke sitte igjen deig på den. Bunnene synker litt sammen ved avkjøling.
Pasjonsfruktcurd:
Ha egg, sukker, pasjonsfrukt (frø og saft) og sitronskall i en metallbolle (evt. annen varmefast bolle) over vannbad. Varm opp massen under stadig pisking til den er tykk og kremete. Den må ikke koke, da kan massen skille seg. Ta kjelen av varmen, avkjøl litt før du pisker inn litt og litt smør. Avkjøl. Ønsker du en søtere krem kan du smake den til med litt melis.
Fyll:
Pisk sammen fløte, sukker og vaniljesukker til en myk krem.
Del hver kake i to. Fordel pasjonsfruktcurd og krem mellom alle lagene, dryss over friske bær. Pynt kaken med for eksempel friske blomster (spiselige), bær, vimpler og et lett melisdryss.
Tips:
Sitroncurd/lemoncurd smaker også godt i kaken. Både pasjonsfruktcurd og sitron/lemoncurd fås kjøpt ferdiglaget i de større dagligvareforretningene.