En liten vri på den klassiske og elskede eplekaken, nemlig bakt med nektariner, kanel, kardemomme og bremykt steke og bake. Vi elsker alle eplekake, og jeg er desto mer glad i nektarinkaken - og den har blitt en favoritt allerde etter kort tid. En saftig kake fylt med gode smaker!
Fyll og strø:
1 kurv nektariner (6-8 stk) - disse skal være harde
1 ts Kanel - til å strø over kaken
2 ts Sukker til å strø over kaken
Røre
180 gram mykt smør- jeg bruker bremykt steke og bake.
200 gram sukker
4 egg
180 gram hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1.Start med å forvarme ovnen til 180 grader over og undervarme.
2. Finn frem kjøkkenmaskin, visp så sammen romtemperert smør og sukker i ca 5 minutter.
3. Tilsett et egg av gangen inn i røren.
4.Sikt inn mel, kanel, kardemomme og bakepulver i røren, visp godt sammen til en fin og luftig røre.
5. Del opp nektarinene i tynne båtskiver, ca 0,5 brede.
6.Fyll opp en 26 cm springform i kledd bakepapir, før du så legger i det første laget med nektarin delt i tynne båter.
7. Strø over sukker og stek kaken i 15 minutter før du legger på nektarin-lag nummer 2, og stek deretter 15 minutter til før du så legger på det sise laget og steker den i 15 siste minutter. (De legges på lagvis da de vil synke ned i kaken.)Total steketid vil være ca 45 minutter.
8.Kaken er ferdig når du kan stikke en gaffel ned uten at røren henger igjen.
Kaken serves med et godt lag kanel, og gjerne med vispet krem eller vaniljeis.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!