Verdens beste NØTTEKAKE fylt med deilig vaniljekrem og karamel. Best på den andre eller tredje dagen :) En søt og mettende kake, PERFEKT TIL ENHVER ANLEDNING!

Ingredienser

(stekeform 30 × 25 cm)
Honninglag:
*600 g hvetemel
*1 ts natron
1 ts bakepulver
*100 g sukker
*200 g kaldt BREMYKT SMØR
*2 egg
*2 eggeplommer
*2 ss melk (30 ml)
*3 ss naturlig honning (75 g)
nøttlag:
*300 g nøtterblanding (f.eks. Peanøtter, valnøtter, pekannøtter-denne som liker du best :P )
*120 g BREMYKT SMØR
*1 ss sukker
*3 ss honning (75 g)
Vaniljekrem:
*700 ml melk
*150 g sukker
*1 ts vaniljeekstrakt
*60 g hvetemel
*60 g potetmel
*2 eggeplommer
*200 g mykt BREMYKT SMØR
I tillegg:
boks kokt (2t) søtet kondensert melk eller Hapå (400 g)

Fremgangsmåte

1. Nøttelag: Smelt smør, honning og sukker i en gryte. Etter en stund, tilsett de finhakkede peanøttene og bland godt. Sett til side for å avkjøle.
2. Honningslag: Elt alle ingrediensene slik at massen blandes godt. Del i 3 like deler. Ha hver del i en 30 × 25 cm lang stekeform kledd med bakepapir, prikk med en gaffel. Fordel et valnøttlag på en av benkeplatene. Du kan bake en etter en. :)
Stek honningkaker ved 180 grader i ca 15 minutter til de er gyllenbrune (topp med nøtter + ca 2 minutter). Ta den ut av ovnen og la den avkjøle i stekebrettet.
3. Puddingkrem: Kok 500 ml melk med sukker og vaniljeekstrakt. Løs opp siktet mel og eggeplommer i resten melken (200 ml). Når melken begynner å koke, hell i puddingblandingen og kok og la den avkjøle helt. Pisket smøret til det er luftig, tilsett gradvis den avkjølte puddingen.
4. Ha vaniljekrem på den første honninglag uten nøtter, jevn ut og dekk til med den andre kaketoppen uten nøtter. Pensle den med tidligere kokt kondensert melk og dekk med det siste me nøttermix. Avkjøl i kjøleskapet, gjerne noen timer. Nyt !
Best på den andre eller tredje dagen, når lagene blir bitt gjennom.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!