Verdens beste ostekake. Laget med crème fraiche og appelsinjuice i gelen. Fyldig og smaksrik.
▪️130 g bremykt
▪️20 stk Digestive kjeks
▪️1 pk sitrongele
▪️1 pk jordbærgele
▪️3 dl crème fraiche
▪️150 g melis
▪️250 g tine kremost mandarin og ananas
▪️3 dl kremfløte
Jordbær og blåbær til pynt
1. Ta ut bremykt i god tid så det blir mykt. Det skal ikke smeltes.
2. Skjær smøret i terninger og bland med knust kjeks. Et triks er å knuse med en kjevle mens det ligger i en plastpose.
Fordel så i bunnen av en rund kakeform, 24 cm.
3.Følg anvisningen på gelé-pakken, men erstatt vannet med apoelsinjuice. Når pulveret er rørt helt ut lar du geleen avkjøle seg. Pass på så den ikke blir stiv.
4.Bland crème fraiche og melis, og rør inn Tine kremost.
5.Pisk krem av fløte.
6.Vend kremen forsiktig inn i røren du laget tidligere. Rør til slutt inn den avkjølte geleen.
7. Hell røren over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt i ca. 3 timer. Kok opp jordbærgele. Husk å halvere vannmengden. Avkjøl den og hell over ostekaken. La kaken stå kaldt natten over.
Pynt gjerne med friske bær rett før servering.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!