Bremykt Logo

Den ultimate festkaken, enkel som en gullbar i utseende med sprakende stjerneskudd. Inni skjuler det seg bringebærgelé, sjokolademousse og en hvit brownie. Kaken krever litt planlegging av tid, men du verden så gøy!

Ingredienser

(ca. 15 porsjoner)
Hvit brownie:
75 g Bremykt Mykere
75 g hvit sjokolade
2 små egg
100 g sukker
1 ts bakepulver
125 g hvetemel
Sjokolademousse:
2 eggeplommer
2 ½ dl kremfløte
20 g sukker
150 g melkesjokolade (evt. mørk eller lys kokesjokolade)
3 blad gelatin
Geletopp:
1 pk bringebærgelé
3 ½ dl vann
Kle en brødform (1 ½ l) med plastfilm, slik at kaken blir lett å ta ut.
Til pynt:
Ca. 400 g hvit fondant
Spiselig gullspray og gullglitter
Stjerneskudd eller isfakler

Fremgangsmåte

Start med å lage gelé:
Lag gelé etter anvisning på pakken, men med 3 ½ dl vann. Avkjøl geléen litt og hell den i brødforma. Sett kjølig til den er stiv.
Lag bunnen på kaka:
For at kakebunnen skal passe til forma må du lage din egen kakeform. Brett aluminiumsfolie i tre lag og legg over brødforma med geleen. Klem rundt kantene og form til en avlang kakeform med litt høye kanter. Pensle godt med smeltet Bremykt.
Forvarm stekeovnen til 165 ˚C.
Smelt Bremykt, del sjokoladen i mindre biter og rør inn. Rør hele tiden til sjokoladen har smeltet og alt er godt blandet sammen til en jevn røre. Avkjøl til det er lunt.
Pisk egg og sukker til det er litt luftig (det skal ikke bli eggedosis). Bland inn i sjokoladeblandingen, sikt i melet og bland sammen til en glatt røre. Hell røra over i aluminiumsforma og stek på midterste rille ca. 20 minutter. Test med en kakepinne, når den er tørr er kaka ferdigstekt. Avkjøl kakebunnen i forma og skjær til slik at den passer bunnen av forma.
Sjokolademousse:
Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte. La det småkoke til det tykner. Smelt sjokoladen i en ildfast bolle over vannbad på svak varme. Bland godt inn i den varme eggeblandingen. Rør godt sammen og avkjøl litt. Bløtlegg gelatin etter anvisning. Pisk resten av fløten stiv og bland godt inn i sjokoladeblandingen. Smelt gelatin og rør inn. Hell sjokolademoussen over geleen og legg forsiktig over kakebunnen. Sett kaka i fryseren minst 2 timer før du kler den med fondant.
Hvelv kaka på ønsket fat, ta av plastfilmen. Kjelve fondanten litt tynt og slik at den passer over kaka. Legg den forsiktig over, bruk hendene til å glatte den ut mest mulig. Skjær rundt med skarp kniv. Spray kaka med gullspray, 1-2 runder slik at den blir helt jevnt farget. Sett kaka i kjøleskapet til den tiner, dryss over gull og sett i stjerneskudd eller isfakler.
Tips:
Fondant og gullspray fås kjøpt på Jernia, Panduro, Kitchen og velassorterte kjøkkenbutikker med bakeutstyr.