Verdens beste kake som faller i smak hos alle aldersgrupper. Denne kaken kan serveres til hverdags og fest, men den egner seg ikke til de med nøtteallergi.

Ingredienser

<i>Tips: Bruk romtempererte ingredienser.</i>
Toppmassen:
75 gram smør (Bremykt Original)
0,5 dl farin (sukker)
100 gr. hakkede mandler evt. hasselnøtter
Kakebunn:
3 egg
3 dl. farin
1 dl. kaldt vann
1 ss kakao
3 dl. hvetemel
1,5 ts. bakepulver
Vaniljekrem:
2 pk. vaniljesaus
Bruk halve mengden melk av det som står på pakken, men bruk samme sukkermengde som er angitt på pakken.
1 vaniljestang (kan sløyfes)
1 pk. fløte

Fremgangsmåte

Bruk en rund form 26 cm.
Legg et bakepapir inni formen og opp langs kanten inni formen. Du kan også evt. kle formen utvendig med folie utvendig for å unngå at det lekker av den.
Toppmassen:
Kokes i en kasserolle til en seig masse. Pass godt på så det ikke blir for mye kokt.
Spre det utover bunnen av kakeformen.
(P.s. Jeg pleier å lage dobbel porsjon av dette ganske enkelt fordi jeg synes det er godt med masse av dette fyllet på toppen)
Kakebunn:
Egg og farin piskes til eggedosis.
Bland kakao, hvetemel og bakepulver sammen og sikt det.
Bland det tørre og vannet forsiktig i eggedosisen.
Ha røren over toppmassen og stek på nederste rille ved 200 grader i ca. 40-45 min.
(Følge med på slutten av steketiden, ovnene kan steke ulikt)
<i>Tips: Bruk romtempererte ingredienser.</i>
Vaniljekrem:
Kok sausen som anvist på pakken men bruk halve mengden melk i den.
Del vaniljestangen og skrap ut frøene, kok både barken og frøene sammen med sausen.
Du får nå en tykk masse, avkjøl. Pisk fløte til krem og pisk opp vaniljemassen(husk å fjern vailjebarken). Bland krem i vaniljemassen, her må du smake deg fram til hva du selv synes er best.
Del kakebunnen i 2 og legg fyllet mellom lagene.
Du kan også bytte ut vaniljekremen med romkrem.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!