180 g hvetemel
1 ts bakepulver
en klype salt
2 egg
100 g sukker
100 g rømme
150 g Bremykt eller smør
150 g brunsukker
300 g tyttebær
100 g skrelte pinjekjerner
Sikt mel med bakepulver og salt. Pisk egg med 100 g sukker. Tilsett rømme og 70 g margarin eller romtemperert smør og bland pånytt. Tilsett så de tørre ingrediensene og rør igjen.
Ha det resterende smeltet margarin eller smør i en stekepanne. Legg i brunt sukker og rør kontinuerlig. Kok i 3-5 minutter til sukkeret er oppløst. Legg tilslutt i bær og nøtter. Rør litt og fjern stekepannen fra varmen. Avkjøl bær og nøttemassen litt (1-2 minutter). Legg massen i en springform(d=24 cm) smurt med Bremykt. Legg deigen over bærene og nøttemassen og fordel jevnt. Stek i 45 minutter i en forvarmet ovn i 180 grader. Slå av ovnen og la kaken stå der i ytterligere 10 minutter.
Plasèr formen med kaken på ett kakefat og snu bunnen opp. Legg den på bordet og fjern formen.
Nyt kaken med en god te!