Kombinasjonen av sødme og surhet gjør denne kaken veldig god. Oppskriften er fleksibel og enkel å lage da du kan bruke de nøttene og sure bærene du liker.Den smaker eventyrlig og ser fantastisk ut.

Ingredienser

180 g hvetemel
1 ts bakepulver
en klype salt
2 egg
100 g sukker
100 g rømme
150 g Bremykt eller smør
150 g brunsukker
300 g tyttebær
100 g skrelte pinjekjerner

Fremgangsmåte

Sikt mel med bakepulver og salt. Pisk egg med 100 g sukker. Tilsett rømme og 70 g margarin eller romtemperert smør og bland pånytt. Tilsett så de tørre ingrediensene og rør igjen.
Ha det resterende smeltet margarin eller smør i en stekepanne. Legg i brunt sukker og rør kontinuerlig. Kok i 3-5 minutter til sukkeret er oppløst. Legg tilslutt i bær og nøtter. Rør litt og fjern stekepannen fra varmen. Avkjøl bær og nøttemassen litt (1-2 minutter). Legg massen i en springform(d=24 cm) smurt med Bremykt. Legg deigen over bærene og nøttemassen og fordel jevnt. Stek i 45 minutter i en forvarmet ovn i 180 grader. Slå av ovnen og la kaken stå der i ytterligere 10 minutter.
Plasèr formen med kaken på ett kakefat og snu bunnen opp. Legg den på bordet og fjern formen.
Nyt kaken med en god te!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!