Osteiskake med søtt og salt. Salte kjeks i bunnen, sprø daimbiter i isen og en fløyelsmyk karamellsaus med et hint av salt. Vi snakker verdens beste iskake.
Bunn:
12 digistive kjeks
12 ritzkjeks
75 g smeltet bremykt
Is:
3 dl kremfløte
4 eggeplommer
200g Philadelphia kremost
3 dl sukker
Frø fra 1/4 vaniljestang evt 1 ts vaniljesukker
ca 100 g daimsjokolade
Pynt/topping:
Daimstrøssel evt. hakket daimsjokolade
Hjemmelaget karamellsaus
Salt karamellsaus:
1 dl lys sirup
1 dl sukker
1,5 dl fløte
1 ss bremykt
1 knivsodd salt
1. Knus digestive og ritzkjeks. Jeg har det i en brødpose og kjevler det så kjeksen smuldrer til ønsket størrelse på bitene. Ha kjeksblandingen over i en bakebolle.
2. Smelt smør og bland dette med kjeksblandingen.
3. Kle en springform med bakepapir i bunnen (Ø 24-26cm) .
Ha kjeksblandingen i formen og press den lett utover så den dekker hele bunnen.
4. Sett formen i fryseren.
5. Pisk kremfløte og 1/2 dl sukker til krem i en bakebolle.
6. Pisk kremost, frø fra vaniljestang og 1 dl sukker i en annen bakebolle.
7. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret til eggedosis i en tredje bakebolle.
8. Hakk opp daimsjokolade i små biter.
9. Bland så krem, kremost, eggedosis og daimsjokolade godt sammen og ha blandingen over i formen med kjeksblandingen.
10.Settes tilbake i fryseren i minimum 4 timer eller lengre. Dekk gjerne til med f.eks aluminiumsfolie om den skal stå over litt lengre tid.
11. Kok karamellsaus slik; ha alle ingrediensene i en kjele og kok i noen minutter til den blir lys brun i farge og litt tykkere i konsistens. Ta gjerne litt på et kaldt fat etter ca 5 minutter og sjekk om du er fornøyd med konsistensen. Blir den litt stiv kan du tilsette litt mer fløte. Er den for rennende koker du litt til.
12. Når kaken er innfrosset er den klar til og tas ut fra forma. Skjær rundt kanten så ringen løsner. Flytt kaka over på serveringsfat og pynt med daimsjokolade og karamellsaus. (Sausen kan evt varmes litt og serveres ved siden av)
La gjerne kaka stå 15-30 min i kjøleskapet før servering.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!