Verdens beste pavlova kake med vaniljekrem og bær.

Ingredienser

KAKEN
4 eggehviter
2 dl sukker
2 ts potetmel
1 ts vaniljesukker
Vaniljekrem
1,5 dl kremfløte
1 vaniljestang
12,5g maizena
62,5g sukker
2 eggeplommer
3dl kremfløte

Fremgangsmåte

Kake
1. Forvarm ovnen til 140 grader
2. Stivpisk eggehvitene, og tilsett sukkeret. (de er ferdig når du kan holde bollen bollen opp ned uten at det detter ut.)
3. tilsett potetmel og vanilje sukker og pisk godt.
4. Tegn en sirkel på ett bakepapir, ca 25cm og ha massen i en sprøytepose med egen valgt tyll/tipp. Ha massen utover i ringen og lag topper rundt kanten.
5. stek kaken i ca 50 minutter på nederste rille på over og undervarme.
Vaniljekrem
1. skrap ut frøene av vaniljestangen og ha det i en kjel med fløten og vaniljestangen. kok opp å ta kjelen av platen å ta ut vanilje stangen.
2. pisk eggeplommer, maizena og sukker lett sammen i en annen bolle.
3. Hell litt av vaniljefløten i eggeblandingen men husk å pisk godt veldig lite av gangen.
Etter du har helt over 1/3 av fløten helles resten til bake i kjelen, men pisk godt.
4. Varm det opp på nytt, men rør heletiden. Den skal IKKE KOKE men VARMES. Viss den koker kan den skille seg.Etter hvert vil den begynne å tykne. når den kjennes passe tykk ut tar du den av og har den over i en bolle og husk og rør med jevnen. etter hvert kan du sette den i kjøle skapet slik at den blir kald.
5. Når vaniljekremen har blitt kald og tykk, stiv pisker du 3dl kremfløte, deretter tilsetter du vaniljekremen og pisker godt til den er tykk. ha det så på kaken innen for tuppene og ha egen valgt bær eller frukt på kaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!