Bunn:
6 eggehviter
1 ts. hvitvinseddik
4 dl. sukker
1 ts. maisenna
1 ts. vaniljesukker
Fyll:
5 dl. kremfløte
5 dl. ferdig vaniljekrem
300 g. friske bær (valgfritt, men jeg bruker: jordbær, bringebær og blåbær)
Valgfritt med sitronmelisse
Bunn:
1. Tegn opp en sirkel på 26 cm i dia. på ett bakepapir
2. Pisk eggehvitene til hardt skum (slik at du kan snu bollen uten at innholdet faller ut)
3. Visp inn eddik med eggehvitene
4. Deretter visper du inn sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene
5. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret innafor sirkelen
6. Forvarm ovnen til 250 grader, sett platen nederst i ovnen og senk varmen med en gang fra du har satt den inn til 100 grader
Stekes i ca. 60 min.
Fyll:
1. Bland kremfløten og den ferdige vaniljekremen
2. Hell over bunnen
3. Pynt med friske bær og sitronmelisse - rett før servering sil over vanlig melis