Verdens beste Pavlova med nydelige ferske bær og sitronmelisse. Denne herligheten ser ikke bare god ut men smaker fantastisk. Den er frisk og tar deg direkte tilbake til sommeren. Komboen av vanilje, marengs, bær og deilig sitronmelisse får deg til å hoppe av glede, og kanskje DU kan spre den gleden? Smakes godt alene og enda bedre sammen med andre. Kanskje kommer det noen herlige sommerminner frem? :-)
Bunn:
6 eggehviter
1 ts. hvitvinseddik
4 dl. sukker
1 ts. maisenna
1 ts. vaniljesukker
Fyll:
5 dl. kremfløte
5 dl. ferdig vaniljekrem
300 g. friske bær (valgfritt, men jeg bruker: jordbær, bringebær og blåbær)
Valgfritt med sitronmelisse
Bunn:
1. Tegn opp en sirkel på 26 cm i dia. på ett bakepapir
2. Pisk eggehvitene til hardt skum (slik at du kan snu bollen uten at innholdet faller ut)
3. Visp inn eddik med eggehvitene
4. Deretter visper du inn sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene
5. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret innafor sirkelen
6. Forvarm ovnen til 250 grader, sett platen nederst i ovnen og senk varmen med en gang fra du har satt den inn til 100 grader
Stekes i ca. 60 min.
Fyll:
1. Bland kremfløten og den ferdige vaniljekremen
2. Hell over bunnen
3. Pynt med friske bær og sitronmelisse - rett før servering sil over vanlig melis
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!