Ufattelig god peanøtt iskake med deilig peanøtt bunn, fyldig vaniljeis og mørk sjokoladetopping.

Ingredienser

Bunn
300 g peanøttsmør
150 g peanøtter
2 egg
3 ss yaconsirup, eventuelt honning eller sukker
Ismasse
1 boks fløte, 3 dl
2 pakker philadelphia, 400 g
3 egg
4 ss sukrin eller sukker
1/3 ts økologisk vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker
Topping
1 plate, 85 g mørk sjokolade
0,5 dl fløte
Peanøtter

Fremgangsmåte

Start med bunnen. Bland sammen peanøttsmør, egg og yacon sirup (eller søtning). Ha i peanøtter og hell massen i en form. Stek på 200 grader i 12 minutter. Avkjøl.
Mens bunnen avkjøles lager du ismassen. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Pisk fløten stiv. Bland philadelphia med eggeplommer og vaniljepulver. Bland så ostemassen inn i fløten. Stivpisk eggehvitene med sukrin og vend de inn i oste- og fløtemassen. Hell blandingen over bunnen og sett i fryseren.
Smelt sjokoladen til toppingen sammen med fløten. Jeg brukte mikroen, med du kan også bruke en kjele. Kok opp fløyten og ha i sjokolade. Rør rundt til sjokoladen er smeltet. Hell blandingen over ismassen og strø over peanøtter. Sett iskaken i fryseren i minimum 4 timer. Kaken kan oppbevares en ukes tid i fryseren, men husk at den må tine 10 -15 minutter på kjøkkenbenken om den har stått lenge i fryseren.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!