Peanøttkake med deilig sjokoladefyll. Fantastisk sammensetning av søtt og salt. Må prøves!
Ingredienser
Til bunnen trenger du:
3dl sukker
3 eggehviter(ikke kast plommen, brukes senere)
Ca. 20 ritzkjeks
2,5dl Peanøtter
——
Krem og Sjokoladefyll, kremen legges på bunnen og sjokoladefyllet helles over der og pyntes med peanøtter:
60g Bremykt
100g kokesjokolade
2ss kaffe
3ss sukker
3 eggeplommer
1 Gelatinplate
——
Krem:
En boks kremfløte(3dl)
3ts sukker
Peanøtter til pynt oppå sjokoladen
Slik gjør du:
1. Pisk eggehvite og 3dl sukker stivt.
2. Knus ritzkjeks og peanøtter og bland med eggehviten. Bruk en hammer eller kjevle. Ha det gjerne i en dobbel pose når det skal knuses.
3. Ha røra i en rund form, vanlig størrelse. Kaken stekes på 175 grader på nederste rille i ca.30 minutter.
Du kan vente litt med sjokoladefyllet og kremen. Kaka må avkjøles før kremen legges på. Legg kaka på et større fat.
4. Pisk kremfløte og sukker stivt. Smør det på når kaka er avkjølt.
5. Begynn deretter med sjokoladefyllet. Legg gelatin plata bløtt slik at den mykner.
6. Smelt bremykt og kokesjokolade, og blandderetter med 2ss kaffe.
7. Pisk eggeplommene og 2ss sukker. Bland sjokoladen sammen med dette, vri opp gelatinen og ha den i og rør til den er oppløst.
8. Hell sjokoladen over kremen. Sjokoladen flyter gjerne litt ut over kanten. Derfor brukes et større fat som nevnt. Kan også la kaka være i forma hvis man ønsker et jevnere lag og mindre søl.
9. Pyntes med peanøtter. Serveres med en gang eller has kjølig en liten halvtime, og nyt!
10. SPIS!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!