Pinnsvinkake var en av mine favoritter som barn. Denne er en tropisk versjon av en klassisk kake.

Ingredienser

Sukkerbrød (til 18 cm springform):
3 egg
90 g sukker
Skall av en lime, finrevet
90 g hvetemel, siktet
3/4 ts bakepulver
45 g Bremykt
Kokossmørkrem:
4 dl kokosmelk
50 g sukker
2 egg
35 g maisenna
175 g Bremykt, så kaldt som mulig
Limekrem:
Saft av 4 lime (120 gram)
75-125 gram sukker
Skall av 3 lime, finrevet
2 egg
15 g maisenna
50 g Bremykt
Ca. en halv fersk ananas, renset
150 g kokosmasse
50 g Bremykt
Skall av en lime, finrevet

Fremgangsmåte

Begynn med sukkerbrødet:
1. Sett ovnen på 180 grader og kle bunnen av en 18 cm form med bakepapir.
2. Visp sammen egg og sukker i en liten bolle eller kjele, og varm blandingen til 70 grader. Sukkeret skal være oppløst. (Bruk gjerne vannbad, så er du sikker på at det ikke blir for varmt for fort.) Tilsett limeskall og pisk det i maskin til stiv eggedosis.
3. Smelt Bremykt og la det avkjøles til romtemperatur.
4. Bland mel og bakepulver.
5. Ta av ca. 2 ss av eggedosisen og bland det godt med smøret.
6. Vend halvparten av melet forsiktig inn i eggedosisen, deretter smørblandingen. Ha til sist i resten av melet.
7. Stek kaken midt i ovnen i ca. 20-25 minutter til en kakepinne kommer ren ut. Avkjøl den under håndkle, gjerne opp ned på et bakepapir på rist.
Mens kaken steker, lager du kokoskremen:
8. Kok opp kokosmelk og sukker. Pisk sammen egg og maisenna i en bolle som tåler varme.
9. Hell halvparten av melken over eggene mens du pisker. Hell så alt tilbake i kjelen og kok opp mens du pisker godt. La det koke i et par minutter, det skal bli tykt.
10. Ha kremen i en ren bolle og dekk den med plastfolie. Sett den til avkjøling - resten av kremen gjør du ferdig litt senere.
Limekrem:
11. Kok opp limesaft og sukker - mengden avhenger av hvor syrlig du liker den.
12. Pisk sammen egg og maisenna og følg ellers resten av framgangsmåten til kokoskremen, men tilsett limeskall og smør før den settes til avkjøling. Den skal være glatt og blank - bruk eventuelt stavmikser eller tilsvarende.
13. Grill eller stek renset ananas i grillpanne eller i vanlig stekepanne på litt høy varme, rundt 3-4 minutter på hver side. Avkjøl og skjær den i tynne skiver på langs av trevlene.
14. Smelt 50 g Bremykt i en panne, og la det bli gyllenbrunt. Tilsett kokos og rør godt. Blandingen skal stekes til den er gyllen, men ikke brent. Avkjøl og tilsett limeskall.
15. Pisk opp smøret til smørkremen, og tilsett kokoskremen skjevis. Den skal bli glatt og fin i konsistensen - også her kan du bruke stavmikser eller tilsvarende for å få den helt jevn. Den blir fort litt myk, så sett den kaldt om den er for bløt.
Montering:
16: Skjær sukkerbrødet i tre. Ha et tynt lag kokossmørkrem på den ene bunnen, og dekk med halvparten av ananasen. Ha så på halvparten av limekremen. Gjenta med neste lag kake. Dekk med det siste laget med sukkerbrødet, og smør opp kaken med resten av kokossmørkremen. Ha rikelig med ristet kokos på sidene og på toppen - press gjerne på med hendene. Serveres avkjølt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!