Frisk plommekake som smaker søtt av sommer.
200 g Bremykt
200 g sukker
200 g hvetemel
2 egg
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
10-12 plommer
3-4 ss fløte (eller melk)
Melis (til strø etterpå)
Smør og sukker røres hvitt. Eggene tilsettes (rør godt). Mel, vaniljesukker og bakepulver siktes i vekselvis med fløte (eller melk). Rør lett sammen. Helles i smurt og strødd rundform (ca. 1,5 l). Legg på båter av friske plommer delt i fire i en sirkel. Stekes på nederste rille i 35 minutter på 170 grader. Sikt melis over når kaken har kjølnet. Serveres med vaniljeis eller pisket krem.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!