Denne baksten er inspirert av hele U.S.A sin favoritt sesongbaserte drikk. Nemlig Starbucks sin populære høstdrikk, Pumpkin Spice latte. Det er en kake med vanilje og en mild kaffesmak. Kaken er toppet med en myk kremost frosting laget med gresskar og typisk amerikansk pumpkin spice krydder.

Ingredienser

Kake:
Mel - 320gr
bakepulver - 2.5 teskje
salt - 0.5 teskje
Bremykt - 170gr
Helmelk - 240 ml
Sukker - 250 gr
Espressopulver - 1 spiseskje
3 egg
EKTE vaniljeekstrakt - 1.5 teskje
Frosting:
Kremost - 200 gr
Gresskarpure - 50gr (enten hjemmelagd eller fra boks)
Bremykt - 50gr
Melis - 400-500 gr
Ekte vaniljeekstrakt - 1 teskje
Ingefær (pulver) - 0.5 teskje
Muskat - 0.5 teskje
Kanel - 1 teskje
1 spiseskje sitron
En liten klype salt
Pumpkin Spice sirup til pensling:
Gresskarpure - 50gr
Brunt sukker - 110gr
Hvit sukker - 110gr
Vann - 220 ml
Vaniljeekstrakt - 2 teskjeer
0.5 teskje av hver: kanel, nellik, ingefær og muskat
En liten klype salt

Fremgangsmåte

Kake fremgang:
1. Sett ovnen på 170 grader og smør kakeformen med bremykt. Jeg brukte en 25 cm bundt form men du kan helt fint bruke en 24-25 cm rund kakeform.
2. Sikt sammen mel, salt og bakepulver i en bolle og sett den til side
3. I en annen bolle, bland melk og espressopulver til all kaffen er oppløst i melken
4. I en kjøkkenmaskin (bruk flatvispen) eller med en håndmixer (sørg for å bruke en stor bolle), krem Bremykt (jeg brukte Bremykt mykere) og sukker sammen til de blir en blekere/lys farge og blir luftig. Dette tar omtrent 3-4 min på medium/høy hastighet.
5. Når smør/sukker blanding er klar, sett ned hastigheten til lav og bland inn egg men kun ett og ett av gangen. Så sørg for egget er helt blandet inn før du tilsetter neste. Tilsett vaniljeekstrakt når alle eggene er blandet inn.
6. Start med å helle i ⅓ av melblandingen i smør/eggblandingen og visp det sammen. Tilsett så ½ av melk/espressoblandingen og visp. Fortsett å tilsette mel og melk ved å alternere hver gang. (3 runder mel blandin og 2 runder melk blanding).
7.Hell røren i bundt formen din og stek i midten av ovnen i ca 45 min. Kaken er klar når du stikker inn en kniv eller en kaketester kommer ut helt ren. Sørg for å sjekke kaken i ny og ne etter 30 min.
8. Når kaken er klar, så sett den på rist til den er nesten helt avkjølt
Pumpkin Spice syrup:
1. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp men du rører ofte/jevnlig. Sørg for at alt sukkeret ikke brenner seg på bunn men er helt smeltet så sirupen er glatt og fin.
2. Så fortsetter du ved å sile blandingen gjennom en fin sil for å skille vekk partikler fra sirupen. Kjøl sirupen helt ned før du har den ha over i en lufttett beholder.
3. Pensle på et tynt lag sirup utenpå hele kaken når den er fremdeles litt varm (ca. 2 spiseskjeer. helt avhengig av hvor søt du vil ha den). Dette låser inn mer av fuktigheten i kaken.
Krem/frosting:
1. I en stor bolle eller i maskin, visp sammen kremost, bremykt, gresskarpure til miksen er jevn og luftig. Tilsett så alt krydderet, salt, vanilje, sitronsaft. Ha i melisen litt og litt av gangen
Frostingen skal være kremete slik at den renner pent nedover kaken når du tar den på kaken. Den skal ikke være for tynn men mer som en litt tykk yoghurt.
2. Forsiktig hell frosting over kaken med en skje så frostingen renner nedover kantene. Pynt med ristede kaffebønner!
(jeg brukte også tørkede blomster i fine høstfarger)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!