rabarbra kan brukes til mere en bare rabarbra og sukker.

Ingredienser

Du trenger:
2dl sukker
3egg
1dl lettrømme
1 1/2dl smør
3dl hvetemel
1ts bakepulver
Fyll:
150g rabarbra
1ts potetmel
1dl mandler
kanel

Fremgangsmåte

Server gjerne krem eller vaniljesaus ved siden av :-)
Smelt smør. Rør sammen sukker, egg og rømme. Tilsett det smeltede smøret. Sikt inn mel og bakepulver og ved alt godt sammen.
Hakk mandlene i biter.
Rens av det ytterste laget på rabarbraen.Det kan være litt seigt å spise. Skjær opp rabarbraen i skiver og bland det med potetmel. Vend både rabarbra og mandler i kakedeigen. Hell det hele i en smurt kakeform på 24 cm. Dryss over et lag kanel dersom du ønsker. Stek kaken på 200 grader i cirka 20 minutter, midt i ovnen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!