Denne kaken smelter i munnen og gir en herlig smaksopplevelse med syren fra rabarbra og eple sammen med de klassiske smakene kanel og kardemomme som vi kjenner godt fra før.

Ingredienser

500 g smør
500 g sukker
8 store egg (romtemp.)
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 små ts kanel
1 ts kardemomme
3 mellomstore gule/syrlige epler (raspet)
3 mellomstore rabarbraer
En neve brunt sukker

Fremgangsmåte

1. Pisk smør og sukker hvitt.
2. Pisk inn et egg om gangen mens maskinen går.
3. Bland og sikt inn de tørre ingrediensene, vend te inn i røra med en slikkepott.
4. Vend så inn de raspete eplene i røra og hell den i en liten langpanneform (30x40).
5. Skrell rabarbraen og den den i strimler, rull de i brunt sukker og trykk de ned i kakeformen.
6. Stek på 180 grader i 40-45 min, følg med på slutten.
Pynt med melisdryss og eventuelt friske blomster

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!