En dyprød kake med hint av sjokoladesmak toppet med ostekrem er en av kakene man bare må ha på repertoaret.
(Ca. 12 porsjoner)
Kake:
125 g Bremykt Original, romtemperert
1 ss vaniljesukker
170 g hvetemel
50 g maisenna
200 g sukker
3 ts bakepulver
1 ½ ts bakekakao
En klype salt
1 ½ dl fløte
3 store eggehviter
Ca. 1 bx (ca. 28 g) rød geléfarge
Ostekrem:
125 g Bremykt Original, romtemperert
375 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
Ca. 500 g melis
Pynt:
Ca. 100 g høvlet kokesjokolade (romtemperert)
Litt Bremykt til smøring av form
Springform (ca. 24 cm)
Kake:
Forvarm stekeovnen til 170 °C.
Pisk Bremykt luftig, tilsett de tørre ingrediensene. Bland godt sammen, rør inn fløte og tilsett litt og litt eggehvite på høy hastighet. Ha i farge, prøv deg gjerne litt frem. Pisk videre til alt er blandet godt sammen.
Ha røra i smurt springform, (gjerne kledd med bakepapir i bunnen) og stek på midterste rille ca. 35 minutter. Sjekk med en kakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl.
Ostekrem:
Ha osten i en miksebolle og kjør den litt fluffy med K spade (ikke bruk visp da den fort kan ødelegges). Tilsett Bremykt og pisk videre på høy hastighet. Ha i vaniljesukker og spe med melis til kremen er myk og luftig.
Tips:
Tilsett gjerne litt presset sitron i ostekremen for en litt syrligere smak.