En mektig men kjempegod ostekake. Her får man peanøtter, sjokolade, Oreo etc. Blir ikke mere anmerikansk enn dette;-)

Ingredienser

BUNN:
30 stk oreokjeks
6 ss Bremykt
1/4 ts salt
OSTEKREM:
900 gr kremost
5 egg
300 gr brunt sukker
300 gr peanøttsmør
1,5 dl fløte
1 ts vaniljesukker
340 gr med mini Reese`s peanut butter cups
TOPPING (SJOKOLADE GANACHE):
1,5 dl fløte
300 gr sjokolade
220 gr Reese`s minis

Fremgangsmåte

1. Varm opp ovnen til 160 grader
2. Fjerne den hvite kremen fra oreokjeksene. Knus kjeksene.
Rør inn smeltet smør og saltet.
Bruk en springform på ca 22 cm.
Trykk ut kjeksmassen i formen og ca halvveis oppover kanten.
Stekes 10-12 minutt.
Avkjøles.
Pakk inn sidene og bunnen av formen med aluminium (pga vannbad)
3. Pisk opp kremosten. Ha i ett egg om gangen og rør godt. Skrap ned sidene i bollen for å få det godt blandet.
Når eggene er pisket inn. Ha så i brunt sukker, peanøttsmør, fløte og vaniljesukker.
Piskes til en jevn masse.
Rør så forsiktig inn grov hakket Reese`s mini.
Hell massen i formen.
Ha formen forsiktig i en større form/brett som skal fylles opp med vann. Ca 3 cm skal den dekke opp på formen.
Stekes på 160 grader i 1t15m.
Slå så AV ovnen og la ostekaken stå i ca 1 time til i ovnen!
TA den så ut og avkjøles.
Når den er kald nok.Taes den ut av formen.
Sett den i kjøleskapet.
5. Da er det toppingen. Som heter så fint som sjokolade ganache;)
Varm opp fløten helt til den nesten begynner å koke.
Ta fløten av platen og tilsett sjokoladen.
Rør.
LA den avkjøle seg i ett par minutt.
Hell så toppingen over kaken. LA den få renne over kanten av kaken også.
Strø så over grovhakket Reese`s minis

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!