En og samme kakeoppskrift som blir forvandlet til to forskjellige kaker sammtidig

Ingredienser

Mørdeig: 200 gr hvetemel, 75 gr melis, 75 gr Bremyk, 1 tsk bakepulver, 1 egg, 1 eggeplomme
Formkake: 300 gr Bremyk, 250 gr sukker, 4 egg, 250 gr hvetemel, 50 gr potetmel eller maizena, 1 tsk bakepulver, 1 dl fløte
Fyll: 250 gr mascarpone, 500 gr ricotta, 100 gr sukker, 2 egg, 125 gr mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Stekes i varm stekeovn på 170 grader uten varmluft i ca 1 time.
1) Legg alle ingredientene til mørdeigen i kjøkkenmaskinen og bland alt raskt sammen til den begynner å samle seg. ( 1-2 min) Kna den lett sammen på bordet før du legger den i plastpose som du så legger i kjøleskapet minst en time eller til dagen etter.
2) Visp ricotta, mascarpone og sukker til det er en krem uten klumper ( 1 min ) Bland i hakket kokesjokolade for hånd
3) Smør en kakeform på 20 cm. Kjevl ut mørdeigen på et melet bord til den er ca 1/2 cm høy. Hvil kakeformen på deigen og skjær rundt med en kniv. Trill resten av deigen til en pølse som du legger rundt kanten. Trykk deigen først mot bunnen med hjelp av pekefingeren. Etterpå trykker du deigen oppover i kanten slik at den blir høy og tynn for at ricottafyllet ikke renner ut.
4) Legg i ricottafyllet men hold av det som blir til overs ( ca. 1 tekopp)
5) Kag formjakerøren ved at du rører sukker og smør hvitt, tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hver gang. Tilsett alt det tørre og til slutt fløten. Legg halvparten av deigen i en sprøytepose og begynn ytterst mot mørdeigskanten og sprøyt deigen i en spiral til den dekker helt ricottaen. Jo tykkere spiral, jo tykkere blir lokket på kaken.
6) smør forsiktig spiralen med en stekespade til overflaten blir jevn eller bare la det være spiralmønster
7) Bland sammen det som ble til overs av ricottafyllet og formkakerøren og legg deigen i en formkakeform/brødform som du forer med bakepapir.
8) Sett kakene på nest nederste rille i den varme stekeovnen. Kjenn med en tannpirker etter en time om formkaken er ferdigstekt, når den er ferdig er også den andre kaken ferdig. Begynner kaken å se for mørk ut setter du et stekebrett på den øverste rillen i stekeovnen eller dekker kakene med bakepapir.
9) La ricottakaken bli helt avkjølt før du tar den ut av kakeformen ( sett gjerne hele kaken i formen i kjøleskapet natten over. Serveres romtemperatur med et melisdryss på toppen

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!