En fluffy og fruktig rullekake med nydelig hint av pasjonsfrukt, fylt med jordbærsmørkrem laget av sesongens jordbær!

Denne oppskriften er sendt inn av: Marie H. Rønning Roald - MHR Media

Ingredienser

Rullekake:
4 egg, str. M-L.
120 gram hvitt sukker
120 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
30 gram pasjonsfruktpuré
Jordbærsmørkrem:
200 gram smør
250 + 50 gram melis
1,5 ts vaniljeekstrakt
165 gram ferske jordbær, relativt finhakket

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Sett stekeovnen på 200 grader, og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
Bland pasjonsfruktpuré og vaniljeekstrakt i et lite glass og sett til side.
I en stor bolle mikser du egg og sukker med håndmixer, eller i en kjøkkenmaskin, til blandingen blir lysere og øker ca. 3 ganger i volum.
Hell pasjonsfruktpurémiksen i eggemiksen mens vispen går.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver og miks forsiktig inn i eggemiksen.
Spray bakepapiret på stekebrettet og hell røren over på papiret.
Bre ut med en slikkepott, eller en vinklet spatula og bre ut til et jevnt lag, som dekker hele platen, nesten ut til kanten.
Stek på 200 grader i 10 minutter.
Ta stekebrettet ut av ovnen og strø hvitt sukker over kaken. Legg på et nytt stekepapir og flipp kakebunnen over på en rett overflate, som en kjøkkenbenk, en annen stekeplate eller et skjærebrett.
Dra forsiktig av stekepapiret som kaken ble stekt på, og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over bunnen. La den avkjøle helt.
Jordbærsmørkrem:
Bruk romtempererte ingredienser, da minsker du sjansen for at kremen skiller seg, og den blir lettere å blande sammen.
Ha smør i en medium stor bolle og miks til smøret er glatt og lysnet.
Miks inn 250 gram melis og vaniljeekstrakten.
Ha i de finkuttede jordbærene og miks med håndmixer eller kjøkkenmaskin til de fleste jordbærene er knust og kremen er sammenhengende men litt kornet.
Miks inn de siste 50 grammene med melis, dette bør gi en tykk, elastisk krem, som ikke lenger er kornet.
Montéring:
Bre jordbærsmørkremen over kakebunnen, nesten ut til kanten, men ikke helt.
Bruk en skarp kniv, eller en pizzarulle, og kutt rett av endestykkene på hver kortside.
Begynn å rulle forsiktig fra den ene kortsiden, bruk gjerne papiret som guideline, eller bare bruk hendene til å glatte ut og få en så stram rull som mulig, uten at fyllet tyter ut.
Pakk rullen inn i bakepapiret den lå på, og sett i kjøleskapet i 20 minutter, eller til du skal servere kaken.
Like før servering skjærer du forsiktig av endestykkene, så de blir rette og fine. Du kan pynte med melis, som jeg har gjort, eller med pisket krem og mer bær.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!