Denne festkaken har rullet seg inn i de fleste bakehjerter. Den er lett å spise, lett å lage og ikke minst tåler utmerket nedfrysing.

Ingredienser

4 egg
120 gram sukker
100 gram hvetemel
2 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
2 dl rørt bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C og pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Vend inn mel blandet med bakepulver ved bruk av en slikkepott. Husk rolige bevegelser.
Kle en langpanne med bakepapir og smør papiret med formfett. Bruk slikkepotten og spre røren utover og stek kaken i 15 minutter midt i ovnen. Mens kaken står i ovnen tar du frem et nytt ark med bakepapir og drysser et jevnt lag sukker over. Så fort kaken er ferdigstekt tipper du den med stekeoverflaten ned.
Fjern bakepapiret, smør ut rørt bringebærsyltetøy ca 2-3 cm fra kanten og rull sammen. Et lite tips er å finne frem et rent, fuktet kjøkkenhåndkle som du legger over kaken. Dette vil holde kaken myk så den ikke sprekker når du skal rulle den sammen.
Sett kaldt, eller i fryser til halvfrossen, slik at den blir enklere å skjære. Den kan gjerne stå lenge i fryseren også, men da bør den pakkes godt inn.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!