Jeg er ikke i tvil! Dette er den beste safran kake i verden for meg ! Denne kaken er fløyelsmyk på smak, full av tørkede tranebær og dekket med nydelig glasur og perler .
200 ml lettmelk
25 g fersk gjær (7-8 g tørr)
800 ml mel
4 mellomstore egg
1 ts naturlig vanilje ekstrakt
½ ts salt
170-200 ml sukker (etter smak)
200 g tørkede tranebær
150 g Bremykt Steke og Bake (romtemperatur)
100 g rom (brandy, likør etter smak, appelsinjuice)
1 ss safran ( gurkemeie )
glasur:
1 eggehvite (stort egg)
1-2 ss sitronsaft
melis 400 gr
litt konditorfarge (grønn)
perler
Ha tranebær i rom, likør eller appelsinjuice i minst 1 time.
Dekk to høyere former med bakepapir eller smør de godt med Bremykt Steke og Bake .
Smuldre gjæren i en bollen og rør den ut med melk ( 37 °C) , 200 ml mel og 2 ss sukker . Dekk deigbollen med plast og la den heve på et lunt sted i 20 minutter.
Tilsett sukker, salt, smør , mel , safran(gurkemeie), tranebær ,vanilje ekstrakt , lettpiskett egg , rom . Elt til deigen er smidig og fin. Ha evt i mer mel, men ikke lag deigen for fast. Legg deigen i godt smurt form. Dekk med plast og la den heve på et lunt sted i 1 time .
Stek kake i ovnen ved 200 °C i 45- 50 minutter.
Avkjøl i 5 minutter i form og etterpå på rist .
Pisk eggehviten litt med en gaffel. Ha i litt og litt av melisen og pisk godt. Smak til med noen dråper sitronsaft.
Evt bruk konditorfarge på melisen .
Dekk kaкe med glasur og perler .
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!