Denne kaken er super saftig ,og luftig! Herlig frisk appelsin smak inni, toppet med redusert aprikos syltetøy, og ristet mandelskiver.
250gr Bremykt-smeltet.
250gr Sukker
450gr Hvetemel
100gr ferskpresset appelsinjuice
100gr lettrømme
1 teskje bakepulver
4 egg -romtempererte
Finraspet skall av 2 appelsiner.
Glasur:
250 gr. Aprikos syltetøy
2 spiseskjer sukker
Topping
1 pakke mandelskiver.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bruk slikkepott til å blande resten av ingrediensene:
Ha i hvetemel, bakepulver,appelsin skall, smeltet smør og til slutt ha i appelsinjuice blandet med rømme.
Forvarm ovn til 180 grader
Smør en rund kakeform og ha i røren.
Stekes i 20' og deretter temperaturen senkes til 160 grader og steker i ca.30' til.
La kake avkjøl i formen .
Glasur:
Ha i aprikos syltetøy og sukker i en kjele og la det små kokke i ca. 12'. Dette skal røres av og til.
Når den er ferdig , den skal stå 20' før glasering av kaken.
Toppes med ristet mandelskiver.
*OBS
Når man smelter Bremykt , temperaturen bør ikke være mer enn 50grader!
Megden av melet er avhengig av våte ingredienser.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!