Deilig og spennende banankake som imponerer på kakebordet. Enkel å lage og perfekt hvis du har overmodne bananer liggende.

Ingredienser

200 g Bremykt (romtemperert)
500 g sukker
6 egg
450g most banan
1 dl Tine sæterrømme
500 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1,5 ts natron
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts nellik
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
100 g hakket sjokolade (kan sløyfes)
100 g hakket valnøtter (kan sløyfes)
Salt karamell:
300 g sukker
3 ss vann
3 dl Tine kremfløte
130 g Bremykt
Klype salt
Kremost fyll:
250 g smør
4 bokser tine kremost
500 g melis
3 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte
Visp romtemperert Bremykt med sukker til det blir luftig og hvitt. Pisk inn eggene, ett og ett om gangen. La maskinen gå grundig mellom hvert egg. Mos bananen og rømmen med stavmikser og bland dette i med det våte. Bland melet med resten av det tørre og vend dette inn i deigen med hakket sjokolade og valnøtter (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).
Stek kaken i en langpanne eller fordel røren i to runde former (Ø:24cm) og stek kaken midt i ovenen på 175 grader i ca 40 min. Sjekk med en kakepinne eller gaffel om kaken er ferdig.
Karamell:
Når kaken står i ovnen kan du begynne med karamellen (denne kan også lages dagen før): Ha sukker og vann i en kjele. La blandingen koke uten at du rører i den. Sukkeret vil smelte og vannet vil fordampe litt etter litt. Du vil se at blandingen blir til en flytende lysebrun masse etter ca 10-15 min. Tilsett så Bremykt og ta kjelen av platen. Nå kan du røre i blandingen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten over i karamellen. Husk å helle litt fløte av gangen og rør inn mellom hver helling. Rør godt og la den koke i noen få minutter før du lar den kjøle seg ned. Jeg heller blandingen over i en litt større ildfast form slik at den kjøles ned fortere.
Denne karamellen holder seg fin i kjøleskap men jeg ville tatt den ut litt før den skal dryppes over kaken, om den er laget dagen før.
Fløyelsmyk krem:
Pisk romtemperert Bemykt sammen med melis og vaniljesukker til blandingen blir hvit og luftig. Pisk så inn kald kremost til alt er blandet. Jeg bruker å hele av vannet som ligger i toppen av osten for å få kremen mest mulig stiv.
Montere kaken:
Jeg steker kakene mine i to former av størrelsen Ø:24 men du kan også steke i flere former av mindre størrelse eller en langpanne.
Når kakene er avkjølt deler jeg bunnene i to på midten slik at jeg kan ha flere lag med kake, karamell og krem.
Jeg starter med å fordele salt karamell over den første bunnen, før jeg legger over ett godt lag med krem. Deretter legger jeg en bunn over der igjen, og slik fortsetter jeg til jeg har dekt alle bunnene med salt karamell og krem.
Pynt kaken slik du vil, gjerne med krem på toppen og litt salt karamel eller hakket sjokolade.
Lykke til!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!