200g bremykt smør
180g hvit sukker
2 egg
200g hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ts kanel
2 stk eplet
1 godt moden banan (2 om de er små)
50g mørk kokesjokolade i biter
50 g hakket nøtter (valgfri hvilken type, men jeg bruker valnøtter)
Topping
Dryss på kanel og hvitt sukker på toppen før steking som lager en sprø og god skorpe
Hvis den serveres varm er det godt med krem eller is ved.
1. pisk romtemperatur smør (bremykt) og sukker hvit.
2. tilsett ett og ett egg og pisk i mellom.
3. ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel.
4. skrell eplene og riv de på rivjern og ha det oppi.
5. Mos bananen med gaffel og ha den i og pisk til alt er blandet.
6. hakk nøtter og sjokolade med kniv til passe størrelser og vend de inn med slikkepott.
7. kle en 24 cm rundform med bakepapir i botnen og full den med røra.
8. strø på kanel og sukker på toppen.
9. stek kaken på midterste rille i 60 min på 190 grader.
10. ta kaken ut av ovnen og server gjerne lunken og med is eller krem til. Men kaken kan absolutt nytes alene også selv etter flere dager om man holder den kjærlig eller fryser den.