Himmelsk god og saftig gulrotkake med nydelug ostekrem oppå.
4 egg
1,5 kopp sukker
2 kopper hvetemel
1 ss vaniljesukker
1,5 ss natron
2 ss kanel.
1/2 kopp til 1 kopp flytende smør evt nøytral olje.
2 kopper gulrot
Ostekrem :
400 g Philadelphia ost.
250 g melis
100 g smør.
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Putt oppi alt det tørre. Rør forsiktig dette inn i eggedosisen.
3. Rasp opp gulrot (2 kopper.)
4. Rør inn smør og gulrot inn i røren.
5. Hell røren i en rund form med papir i bunnen.
6. Stek midt i ovnen 190 °c i 40 - 50 min.
7. Avkjøl på rist.
8. Del kaken i to og legg på ostekremen både inni og på utsiden når kaken er godt nok avkjølt.
Ostekrem:
Pisk alle ingrediensene sammen til en luftig krem.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!