Kaken er saftig og helt nydelig i smak. Kremen er farlig god😋😋😋 Lang holdbarhet i kjøleskap.
4 Egg, 360 gram sukker, 220 gram hvetemel, 2 Ts natron. 1 Ts Salt, 1 Ts vaniljesukker, 2 Ts kanel, 420 gram revne gulrøtter, 1 dl solsikkeolje.
Glasur :100 gram Bremykt smør, 250 gram melis, 200 gram philadelfia, 2 Ts vaniljesukker.
Kaken passer til former på 22-24 cm.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, natron, salt, vaniljesukker og kanel og rør sammen. Tilsett gulrøtter og olje og bland alt til en røre. Smør formen godt.
Stek på 175 grader i ca 45 minutter midt i ovnen.
Avkjøl kaken før du tar på glasur.
Et lite tips for at kaken ikke blir rå inni.
Legg folie over kaken og stek den ca en halv time ekstra på samme temperatur.
Den blir da ikke brent på toppen, og blir fin og fersk inni.
Glasur. Pisk sammen smør, melis, kremost og vaniljesukker.
Kaken kan fryses med glasur👍
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!