Saftig og smakfull gulrotkake krydret med kanel og kardemomme. Bakt med spelt og havre, søtet med lønnesirup, kokosblomst- og rårørsukker.

Ingredienser

KAKEN
- 3 stk egg
- 100 g kokosblomstsukker
- 60 g rårørsukker
- 50 g lønnesirup
- 80 g havremel
- 120 g spelt, siktet
- 135 g bremykt, smeltet
- 3 ts kanel
- 1 ½ ts kardemomme
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- en klype salt
- 180 g gulrot, revet (1/3 grovt revet, 2/3 fint revet)
GLASUR
- 200 g philadelphia, kjøleskapskald
- 70 g melis
- 70 g sukrinmelis
- 2 ts sitronsaft
- evt hakket sjokolade til topping

Fremgangsmåte

1. Visp sammen egg, lønnesirup, vaniljeekstrakt, kokosblomst- og rårørsukker. Dette kan fint gjøres for hånd.
2. Ha i det tørre, rør til en jevn røre.
3. Vend inn revne gulrøtter.
4. Rør til slutt inn smeltet bremykt.
5. Fordel kakerøren over i en bakepapirkledd liten langpanne (20 cm x 30 cm).
6. Stekes i forvarmet ovn på rist, 190 grader, over- og undervarme, ca 25-30 minutter.
7. Avkjøl kaken gjerne litt i formen, før du avkjøler videre på rist.
8. Lag glasuren mens kaken steker: bland forsiktig sammen glasuringrediensene ved hjelp av en skje / slikkepott, sikt gjerne i melis og sukrinmelis, dette for å unngå klumper.
Sett kjølig, slik at glasuren får satt seg litt.
9. Prikk kaken med gaffel og bre glasuren over avkjølt kake - for ekstra saftighet.
10. Sett kaken i kjøleskapet (gjerne natten over) slik at både kaken og glasuren får satt seg.
11. Topp kaken med revet / hakket sjokolade før servering, hvis ønskelig.
God bakst!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!