Deilig kake med en sunnere vri <3 Dersom du ønsker et vegansk alternativ kan du bruke chiafrø istedet for egg, kokoskrem istedet for smøreost, bruk da mindre melis slik at det ikke blir så søtt. Om du ikke får tak i kokoskrem, kan du ta en boks kokosmelk (ikke lett variant) sett den på hodet i kjøleskapet og la den stå over natten, da legger kremen seg øverst. Hell av væsken og bruk kremen til glasuren. Bruk soyasmør eller smøremykt smør med raps og kokos.

Ingredienser

Kakebunn
3 egg
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel, malt
1 ts kardemomme, malt
1 ts ingefær, malt
1/2 ts allehånde, malt
1 dl Bremykt steke og bake
4 dl gulrot, skrelt og revet
1 dl squash, skrelt og revet
100 g lettkokte havregryn, males i blender eller kjøkkenaskin til grovt mel
100 g brunt sukker
90 g sukker
Glasur
150 g Philadelphia eller annen naturelle smøreost
100 g Bremykt steke og bake, romtemperert
300 g melis
1/2 sitron, saften og skallet fra denne

Fremgangsmåte

Bunnen:
Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Bland det tørre og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smør, gulrøtter og havremel
Kle en rund kakeform 22 cm med bakepapir og hell i røren. Stek kaken ved 175 C i
ca. 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Glasur:
Visp sammen ost, smør og vanilje. Bland inn melis og limesaft og revet skall.
Del gjerne kaken i to lag og smør litt glasur mellom lagene, dekk kaken med resten av glasuren. Lag mønster med baksiden på en skje eller lag stripemønster med en gaffel.
Pynt med f.eks. spiselige blomster.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!