Kjempegod kake som holder seg lenge.
250 g mykt smør
275 g sukker
5 egg
1/4 ts salt
Revet skall av en appelsin
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
Til å helle over kaken:
Saft av 1 appelsin og 2 sitroner
175 g melis
1.rør smør og sukker lett og luftig
2.ha i eggeplommer, salt, appelsinskall og sammensiktet mel og bakepulver. Rør det hele til en glatt deig.
3. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i deigen.
4. Hell deigen i en smurt og strødd 24 cm form. (Strø formen med semulegryn)
5. Stek på 175 grader, nederst i ovnen i 50-60 min.
6. Varm appelsin og sitronsaft i et kokekar sammen med melisen til den er helt oppløst.
7. Avkjøl kaken litt før du prikker den. (Jeg pleier å bruke en tynn strikkepinne for da får jeg hull gjennom hele kaka og saften trekker godt inn, men du kan også bruke en gaffel).
8. Hell fruktsaften over, litt og litt med en skje til du har helt på alt.
9. La kaken stå til dagen etter, da er den så saftig og god! Dryss gjerne over litt melis før servering!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!