Dette er virkelig høst i en kake! Kokt søtpotet gjør kaken utrolig saftig og smakfull, kanel og ingefær varmer, og det kremete ostekakefyllet med salt karamell gjør kaken så utrolig moreish, som det heter på engelsk. Det betyr at du bare vil ha mer, og ikke greier å stoppe!

Denne oppskriften er sendt inn av: Marie H. Rønning Roald - MHR Media

Ingredienser

(En kake á 24 cm)
Kakedeig:
325 gram søtpotet, kokt og most
--
175 gram hvetemel
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/4 ts salt (sløyf om du bruker salt smør, slik som Bremykt)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
---
100 gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
140 gram smør, gjerne Bremykt, smeltet
1/2 ts vanilla bean paste
2 store egg
Salt karamell ostekakefyll:
225 gram kremost naturelle, romtemperert
90 gram hvitt sukker
3/4 dl tyktflytende karamellsaus
2 ss hvetemel
1/4 - 1/2 ts salt, avhenging av hvor fremtredende saltsmak du vil ha på fyllet
Kremostglasur:
50 gram kremost naturell, romtemperert
3 ss melis
1/2 ts vanilla bean paste
2 ss melk

Fremgangsmåte

Kakedeig:
Skrell søtpotet og del i omtrent like store biter. Kok til søtpoteten er myk, dette tester du med en gaffel. Det tar ca. 10-15 minutter med medium store biter. Hell av vannet og mos, bruk gjerne en stavmixer for å få mosen ekstra glatt. Har du ikke dette funker det også fint å bruke en gaffel. Mål opp 325 gram og sett til side mens du lager resten av deigen.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, kanel, ingefær og salt. Sett til side.
I en stor bolle pisker du sammen hvitt sukker, brunt sukker, smeltet smør, vanilje og egg.
Rør inn melblandingen litt og litt, og rør til slutt inn den moste søtpoteten til en glatt røre. Det kan bli litt klumper, avhengig av hvor fint du har most søtpoteten.
Salt karamell ostekakefyll:
Pisk kremosten glatt og bland alle de andre ingrediensene. Justér med salt til du får ønsket mengde saltsmak. Saltet kan også sløyfes om du vil ha vanlig karamellfyll.
Kremostglasur:
Rør sammen alle ingrediensene og sett til side til kaken er ferdig stekt og avkjølt. Justér glasuren med melk til ønsket tykkelse. Ringle over avkjølt kake.
Montéring og steking:
Smør og mel ønsket kakeform.
Fyll opp med litt over halvparten av røren.
Hell over ostekakefyllet i midten. Bruker du en formkake-form med hull i midten må du passe på at fyllet ikke kommer nær sidene av formen.
Fyll på med resten av deigen, og stek på 175 grader i 45-60 minutter. Test med en tynn trepinne. Kaken er ferdig når testpinnen kommer ut uten deig.
Avkjøl 10 minutter i formen, og velv så ut på en rist, hvor kaken får kjøle seg helt.
Ringle over glasur før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!