Smelter i munnen og overrasket med frisk vaniljekrem
400 G hvetemel
360 G Bremykt
80 G melis
2 eggeplommer
5 dl kremfløte
1 vaniljestang
25 G maizena
125 G sukker
4 eggeplommer
Mel og Bremykt blandes godt, ha i melis og eggeplommene. Sett deigen kaldt.
Lag vaniljekrem slik; kok opp fløte, åpnet vaniljestang og utskrapte frø. Ta kjelen til side og fjern vaniljestangen. Pisk eggeplommer, maizena og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljefløten i litt og litt i eggeblandingen. Bland så godt med håndvisp. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp forsiktig. Må ikke koke, bare tykne! Avkjøl til romtemp og sett så i kjøleskapet, gjerne over natten.
Del deigen med 2/3 til bunnen, og 1/3 til lokk. Bruk gjerne engangsformer. fordel deigen i 16 former og klem ut. Bruker du flergangsformer må de smøres godt og strø på mel. Fyll på med den kalde, tykke vaniljekrem og lag tilslutt lokkene. Enten kjevle dem ut eller klem de ut med mel på fingrene.
Stekes i ca 15 minutter midt i ovnen på 200 grader.
Lokalene bli helt kalde før de tas ut av formene. Kakene kan fryses, oppbevares i plast!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!