Vist du liker kombinasjon salt og søt er dette kaken for deg! Nydelig god!

Ingredienser

Bunn:
200g søt havrekjeks
100g ritz kjeks
150g Bremykt
Iskrem:
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
160 g Walters Mandler sjokolade
Sjokoladeganache:
100 g mørk sjokolade
50 g kremfløte
Pynt:
Kvit kokesjokolade
Smash

Fremgangsmåte

Smelt smør og knus kjeksene. Eg bruker å legge kjeksene i ein pose og kjevle over de.
Rør sammen og legg massen i bunnen av en rundform. Sett i frysen.
Pisk eggeplommer og sukker i en kjøkkenmaskin, til en tykk og luftig eggedosis. Pisk kremfløte til krem i en annen bolle. Bland krem og eggedosis.
Hakk Walters mandler-sjokoladen i biter og bland med krem og eggedosis.
Hell iskremen over bunnen og sett i fryseren til isen har stivnet.
Når isen har stivnet i fryseren, begynner du å lage sjokoladeganachen.
Kok opp fløyten og brekk kokesjokoladen oppi. Rør raskt sammen.
Avkjøl den litt før den helles over isen. Sett den tilbake i fryseren.
Etter 30 minutter i frysen. Smelt hvit sjokolade. La sjokoladen renne ned fra en skje og lag lange tynne striper. Blir skikkelig fancy :) Kast til slutt smash på og rundt kaka.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!